Kırşehir’de 2008 yılında kardeşi Mustafa Kırışık’a mesaj attıktan sonra kaybolan Belediye Meclisi Eski Üyesi Hasan Kırışık’tan 9 yıl, 17 bayram geçmesine rağmen hala haber alınamadı.
17 bayramdır evlerinde hüznün hakim olduğunu anlatan Hasan Kırışık’ın kardeşi Mustafa Kırışık, ağabeyinden 17 bayramdır haber olmadığını herkesin mezar ziyareti yapıp dua ettiğini belirterek, "Bizim evde ise hüzün hakim" dedi.
Emniyete her gittiğinde çalışmaların devam ettiğinin söylendiğini anlatan kardeş Mustafa Kırışık, “Emniyet Müdürlüğüne bilgi almak için her gidişimizde bizlere çalışmaların devam ettiği söylenmekte fakat 9 yıldır hiçbir gelişme söz konusu değil, biz aile olarak Emniyetten ve yapılan çalışmalardan umudu kestik.”dedi.
“Aile Özel Ekip Oluşturulması İçin Çağrı Yapmıştı”
2008 yılı Mart ayında kaybolan Belediye Meclisi Eski Üyesi Hasan Kırışık’ın bulunması için Kırışık ailesi, özel ekip kurulması için çağrıda bulunmuş Kayseri’nin Talas İlçesinde kaybolan 3 çocuğun cesetlerinin 2 yıl sonra bulunması ile umutlandıklarını belirtmişti.
Mustafa Kırışık, “Ağabeyimin kaybolmasından sonra yapılan arama çalışmaları ve ortaya çıkan bir çok söylenti bizleri rahatsız etti. Ağabeyimin kaybolduğu 2008 yılından sonra Kayseri’de yaşanan olay sonrası özel bir ekibin yaptığı çalışma ile 3 çocuğun bulunması bizleri de umutlandırdı. Şimdi aile olarak bir talimat daha verilmesini istemekteyiz. Ağabeyim 9 yıldır, yok.”diye konuştu.
“Emniyet Genel Müdürlüğü 25 bin lira Ödül Koydu”
Kamu vicdanının rahatlatılması adına Emniyet Genel Müdürlüğü olayın tüm boyutları ile aydınlatılması adına 25 bin lira ödül koyulduğunu açıklamış o günden bu güne kadar ise 9 kişinin şüpheli 63 kişinin ise ifadesine başvurulmuştu.
Kayıp Belediye Meclisi Eski Üyesi Hasan Kırışık, 20 Mart 2008 tarihinde 20:45 sıralarında kaybolurken, Kırışık`ın 40 AK 933 plakalı otomobili Meytaş köprüsüne yakın bir yerde kapıları açık, sol ön cam yarı inik olarak bulunmuştu.