Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) yönetimi, 2017-2021 dönemi stratejik plan hazırlama sürecinde paydaşları ile bir araya gelerek sorunların irdelenmesi, taleplerin yerine getirilmesi ve değerlendirilmesi adına stratejik plan ve dış paydaş platformu toplantısını gerçekleştirdi.
Ahi Evran Üniversitesi Yunus Emre Salonunda gerçekleştirilen ’Dış Paydaş Ortak Akıl Platformu Toplantısı’na üniversite yetkilileri, işverenler, meslek odaları temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.
rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, yeni YÖK vizyonu doğrultusunda kültür ve ilim şehrinin yerel dinamiklerini harekete geçirerek ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına öncülük edilecek bir üniversite hedefinde olduklarını söyledi.
Programda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü yetkilisi Prof. Dr. Ahmet Kesik ise stratejik plan hazırlarken yapılması gerekenleri aktardı. Kesik, güçlü alanlar, fırsatlar ve tehditler adı altında belirlenen konular üzerine açıklamalarda bulundu.
Toplantının kapanışını yapan Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz ise stratejik planların katılımcı yöntemlerle hazırlanması gerektiğini belirtti.