AK Parti Siyaset Akademisi programı açılışı için Kırşehir’e gelen AK Parti Gurup Başkan Vekili Naci Bostancı, ’İslam’da Güncelleme’ üzerine yaptığı konuşmasında televizyonlardan konuşan hocaların ’halk imandan uzaklaşmış gibi muamele yapmalarının’ hadsizlik olduğunu söyledi.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen siyaset akademisi açılışında partililerine hitap eden Bostancı, "İslam Dini bin dörtyüz küsür yıldır yer yüzünde. Peygamber efendimiz, vahiy marifeti ile İslam’ı insanlara tebliğ etti. İnsanlık İslamla müşerref oldu.

Bu halka dönüp sanki halk imandan çok uzaklaşmış bambaşka bir halk gibi halka bilgi verilmesi gereken (imani konular) için bir topluluk muamelesi yapmak hadsizliktir.

Türkiye’de ülkeler olarak İslam coğrafyasında yaşayan insanların aralarında problem olabilir. Ama makul şekilde Müslümandırlar. İnsanı ve dünyayı bilen ancak İslamı bilebilir. Bizim hocalar var ya abes bir takım değerlendirmeler yapan, sanki araçsız kendilerine vahiy iniyormuşta "dedi.onun üzerinden yorumluyorlarmış gibi hele bir itiraz edin bakalım kutsal adına konuşan bu kişiyi; onların bu konular üzerine kaygısı yok. Çünkü haberi yok"dedi.

Siyasetin bir rekabet işi olduğunun da altını cizen Bostancı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Becerebiliyorlarsa yapsınlar. Siyaset bir rekabet işi. Siyaset aynı zamanda milletle bir bağ gönül işi, AK Partiyi teşekkül ettiren ona karar verdiren bizatihi milletin kendisidir. Millet mührünü vurursa böyle vurur. Geçmişte rahmetli Özal’ın olduğu gibi, daha geçmişte Menderes temsil etti. İnsanları birbirine düşman eden yapı ve çeteye karşı Afrin’e bir operasyona giriştik. Allah’ın izni ile de gayet başarılı bir şekilde operasyon yürüyor. Önce hilal sonra dolunay"