AK Parti Kırşehir milletvekili Salih Çetinkaya, Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çetinkaya, şikayet dilekçesini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosuna gönderilmek üzere Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin’e teslim etti.
Çetinkaya suç duyurusu dilekçesinde, “milli iradeye karşı yapılan bu alçakça darbe girişimi sırasında şahsım, seçim bölgem Kırşehir’deydim. Danışma kurulu gereği TBMM 15 Temmuz 2016 Cuma günüde çalışacaktı. Görüşülmekte olan kanun görüşmeleri yavaş ve muhalefetin ciddi direnişiyle devam etmekteyken 14 Temmuz 2016 Perşembe günü muhalefetinde muhalefet etmemesi nedeniyle uzunca bir zaman sürecek kanun çalışması tamamlanmıştır.
Bu sıradışı durum olmasıydı TBMM 15 Temmuz 2016 Cuma günüde çalışacak ve cumartesi sabahı erken saatlere kadar çalışıyor olacaktı. Tüm milletvekilleri gibi bende TBMM’de olacaktım. Darbe girişimi sırasında bomba, füze, makinalı tüfekle canıma kastedilmeye teşebbüs edilmiştir. Başta uçağı kullanan, tetiğe basan, emri veren örgüt yapısı içinde kim varsa tüm örgüt üyelerinden şikayetçiyim.” ifadelerine yer verdi.