Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri tarafından yapımı devam eden Kırşehir içme suyu isale hattı yapım çalışmalarını yerinde inceledi ve Devlet Su İşleri 122. Şube Müdürü Murat Tekşut’tan bilgi aldı.
Ana ishale hattı ve içme suyu projesinin Kırşehir için önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, projenin en kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını kaydetti. Bahçeci, ”Ne kadar hızlı biterse hepimiz açısından iyi, Bakanlıkta ödenek sorunu yok.Böyle büyük projelerin kısa sürede yapılması Türkiye açısından örnek teşkil edecek. Kırşehir’de en büyük problemlerden biri de kireçtir. Ne zaman ev ziyaretlerine gitsem hanımların en çok söylediği şey sularımız ne kadar kireçli, ciltlerimiz kuruyor, krem kullanmak zorunda kalıyoruz diye sitem ediyorlar. Bakanımız Kırşehir’e geldiğinde rica etmiştik kireç ile ilgili, o da talimat vermişti. Şu an kuyularımızın olduğu yerlerde kireç arıtma tesisi projesi devam ediyor. Daire başkanımızla görüştük inşallah onlarda hızlı bir şekilde projeyi yetiştirmeye gayret edecekler. Projesini yapıp, ihalesini de yapıp imalatına geçilecek. Belki bu sene sonuna yetişmese de 2017 yılında devreye girmesiyle inşallah Kırşehir daha kireçsiz su kullanma fırsatını bulacak.” diye konuştu.
Çalışma ilgili sunum yapan Devlet Su İşleri 122.Şube Müdürü Murat Tekşut ise, “Proje DSİ tarafından 2015 yılında ihale edilmiş olup atılım mühendislik tarafından yapılmaktadır. Projemiz 31 Aralık 2016 tarihinde tamamlanacak. Proje çalışmalarımız hızlı bir şekilde işliyor. İşin amacı Kırşehir ilimizi 2045 yılına kadar içme suyunu karşılamak bu kapsamda da bizim 5 adet yeni kuyumuz var. 6 tane su depolama binamız var. Çalışmalarımızda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan başta Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci, Belediye Başkanımız Halil Tan, bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemediler kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Açıklamalardan sonra çalışma alanlarında inceleme yapıldı.