Bedensel Engelliler Dernek Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Servet Avkapan, ramazan ayının manevi duygusu ile hayırseverlerden destek istedi.
Dernek Başkanı Avkapan, ihtiyaç sahibi engelliler için akülü engelli arabası ihtiyaçlarının bulunduğunu ve hayırseverlerin bu mübarek ayda desteklerini beklediklerini söyledi.
Avkapan, “iş Adamlarının verdiği desteklerle Kırşehir’de bulunan engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktayız. Mermerler gurup adına aldığımız 10 adet engelli akülü arabanın ardından yeni ihtiyaçlarımız ortaya çıktı. Şuan da 5 engelli kardeşimizin ihtiyacı olan akülü arabalardan 2 tanesini temin ettik. İnşallah 3 engelli kardeşimizin ihtiyacının giderilmesi için gerekli olan akülü arabaları da hayırsever kardeşlerimiz vasıtası ile bulacağız” dedi.
Kırşehir Belediyesinin sunduğu desteklerle engellilerin evlerinden çıkarak sosyal hayata kavuştuğunu belirten Dernek Başkanı Avkapan, “Bizler engelleri Kırşehir’de Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin bizlere sunduğu desteklerle giderdik. Evlerinden dahi çıkamayan engelli şimdi sokaklarda rahatça gezme imkanı bulabiliyor. Kendilerini vatandaş gurubunda dahi göremeyen engelliler şimdi kamu kurumların da hizmet veremeye başladı. Devletin engelliye sunduğu imkanın inkar edilme durumu söz konusu dahi değildir. Ekonomik özgürlüğünü de alan engelli şimdi sosyal hayatta da yer alıyor. Toplum artık engelliyi yurttaş olarak kabul etti” diye konuştu.
Terörle yapılan mücadele nedeni ile engelliler haftasında oluşturulan etkinliklerin çoğunu iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Avkapan, “Engellilerin bir çok talebi toplumun engelliyi sahiplenmesi sonrası gerçekleşti. Ramazan ayı dolayısı ile bizler geleneksel hale getirdiğimiz bir çok etkinliği iftar sofralarında bir arada olarak yaptığımız ahi sohbetleri ile perçinliyor ve dayanışma ruhunu gösteriyoruz. Dayanışmanın olmadığı yerde ahilikten kardeşliğin olmadığı alanlarda ise birliktelikten söz etmek mümkün değildir. Bizleri daima destekleyen Kırşehir Belediyesine, Kırşehir Valiliğine ve STK’lara teşekkürü bir borç biliriz” ifadelerini kullandı.