Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, sivil hayatından siyasi hayatına kadar bir çok konuyu ‘Anadolu’nun Parlayan Yıldızı’ adlı belediyenin yayın organı dergisinde anlattı.
Belediye Başkanı Bahçeci, kendilerinin insanları en iyi şeylere layık olduğu inancı ile hareket ettiklerini söyledi.
Bahçeci, verdiği röportajda, “Kırşehir’de doğdum. İlk,orta,lise eğitimimi Kırşehir’de tamamladım. İş hayatıma Van ve Bitlis’de şantiye şefi olarak girdim. 2000 yılında Kırşehir’de mühendislik bürosu açarak iş hayatıma aktif olarak atıldım.”dedi.
Siyasi hayatının 2001 yılında AK Parti kurucu üyeleri arasında yer alması sonrasında başladığını ifade den Belediye Başkanı Bahçeci, “AK Parti il Sekreteri olarak görev yaptım. 2002 yılı genel seçimlerinden sonra 1 yıl süreyle TBMM’de 22 ve 23. Dönem Milletvekili Mikail Arslan’ın Danışmanlığını yaptım. 2006 yılında 2. Olağan Kongrede İl Başkanı Adayı oldum ve kazanarak 2,5 yıl bu görevi yürüttüm.1 Aralık 2008 yılında Yerel Seçimlerde Belediye Başkanı Aday Adayı olmak için görevimden ayrıldım.”diye konuştu.
29 Mart 2009 seçimlerinde Belediye Başkanı seçildiğini ifade eden Bahçeci, “29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin Kırşehir Belediye Başkanı Adayı olarak seçimlere girdim ve Belediye Başkanı olarak seçildim. 2014 yılı 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanı seçilerek II. Dönem Belediye Başkanlığı görevine devam ediyorum. 2009 Haziran ayında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı seçildim ve 2011 ile 2014 yıllarında yapılan birlik seçiminde tekrar oy birliği ile Başkanlık görevine getirildim. Öğrencilik yıllarında aktif bir öğrenci olarak siyasete bulaşmadım. Ama öğrenci hareketlerinin hep içerisinde oldum. Görücü usulü ile evlendim. Okulu bitirdim ve kader bizi eşim Zerrin hanımla tanıştırdı. Eşimle bir çok konuda istişare yaparım. Siyasetçinin en zayıf olduğu nokta eşine ve ailesine zaman ayıramamasıdır. Bende işim ile ailem arasında denge kuruyorum. Eşimde bu noktada bana çok büyük destek sunuyor.”ifadelerini kullandı.
Gençlere de tavsiyede bulunan Belediye Başkanı Bahçeci, şöyle konuştu:
“Gençlerimiz eğitimleri ne olursa olsun siyasi mekanizmalarla ilgilensinler. Hayatın en önemli kararını siyasetçiler veriyor. Kırşehir’i ben çok seviyorum. Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri. Kökleri olan bir şehir. Ahilik, Cacabey, Yunus Emre, Şeyh Edebali bunlar çok büyük zenginlikler ve böyle bir şehirde Belediye Başkanı olmak onur verici, ben istiyorum ki yaptığımız işlerle de Kırşehir’imiz daha güzel bir şehir olsun. Biz yola çıkarken hep şunu söyledik. Hayali olmayanın projesi olmaz, projesi olmayanını eseri olmaz, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Bizler ölüp gideceğiz; makamlar da gelip geçici ama geride bırakılan eserler kalacak. Ahi Evran projemiz yüzyıllarca kalacak ve o ayakta kaldıkça biz ölmeyeceğiz, yaşacağız. Biz de Kırşehir’e eser bırakmak Kırşehir’e hizmet etmek istiyoruz. Her alandaki hizmetin en kalitelisini Kırşehirlilere sunmak benim en büyük hayalim. Park yaparken,yol yaparken her şeyin en güzelini yapmak istiyorum.”