Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktivitelerin arttırılması amacıyla çocukları, gençleri ve belediyeleri kapsayan proje çerçevesinde, Kırşehir Belediyesi 2 bin bisiklet dağıtımı için İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan 13 bin metre bisiklet yolunu, Sağlık Bakanlığı 2 bin adet bisikletle ödüllendirdi. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından teslim edilen bisikletlerin teslim protokolü Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Halk Sağlığı Müdürü Bekir Demirbaş tarafından imzalandı.
İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız protokol çerçevesinde 2 bin adet bisikleti protokolle teslim aldık. Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Sağlık Bakanlığımızın bunu yapmadaki amacı egzersiz ve spor yapma alışkanlığını kazandırmak.” dedi.
Sağlık Bakanlığının bisiklet yolu yapan belediyelere destek sunduğunu ifade eden Belediye Başkanı, ”Sağlık Bakanlığı bisiklet yolu yapan belediyelere böyle bir destek veriyor. Kırşehir Belediyesi olarak 13 bin metre bisiklet yolu yaptık ve bu yolumuzun daha devamı gelecek. Projemizi Ankara-Kayseri yolunda yaptık ama inşallah önümüzdeki yıl projelerimiz daha da büyüyecek. Ankara ve Terme caddesi gibi şehrin merkezlerinde de yoğun bir şekilde bisiklet yolları yapacağız. Bisiklet kullanımı son derece önemli, hem ülke ekonomisi açısından, hem de halkımızın sağlığı açısından önemli. İlk etapta bize gelen bisikletleri bir kısmını belirli noktalarda bisiklet yolu olan yerlerde parklar şeklinde halkımızın isteği zaman alıp belirli bir süre kullanıp tekrar yerine bırakacağı bir sistemle bırakacağız. Belirli parklarımızda da Kırşehirlilerin kullanımına sunacağız. Üniversite ile ilgili bir teklif geldi, öğrencilerin şehir içinde kullanacağı bir sistemi de hayata gerçekleştireceğiz. Bu bisikletlerin kullanımına bizler Belediye olarak aracılık edeceğiz. İnşallah bisiklet kullanımı şehrimizde artar.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 2 bin adet bisiklet dağıtımı için protokol imzalandı.