Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, uçucu vektörlere karşı ilaçlama çalışmalarına başladı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yapılan temizlik çalışmalarının belediyenin öncelik verdiği çalışmalardan olduğunu söyledi.

İlaçlama çalışmaları Güneykent Mahallesi TOKİ konutları bölgesinde mandıra ve ahırların olduğu bölgelerde başladı.

Belediye rahat bir yaşantı sürdürebilmesi için başlatılan yeni dönem larva ilaçlama çalışmaları Katı Atık Depolama Tesisi, Kılıçözü Çayı, Bağbaşı Avgun Deresi, Selgah Deresi ve Hılla Göleti ile çeşitli gübrelik alanlarda yapılıyor.

Tespit edilen 200 noktada ilaçlama çalışmaları kapsamında 15’er günlük periyotlar halinde etaplara ayrılarak çalışma gerçekleştiriliyor.

Haşerelerin üreme kaynağı olan sulak yerlerin karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ve park bahçe alanlarını da keneye karşı ilaçlama faaliyetlerinin yapıldığını belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci , “İnsanların yaşadıkları yerleri yaşanmaz hale getiren, hastalık etkeni vektörlere karşı etkin mücadele başlatıldı.

Temizlik faaliyetleri Belediyemizin ilk öncelik verdiği konulardan biridir. Belediye olarak halk sağlığını korumak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

İlaçlama çalışmalarımız sayesinde bu bölgelerdeki uçkun, larva, karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı mücadelemiz devam ediyor” dedi.