8 Eylül tarihinde ‘Teröre Lanet Yürüyüşü’ sonrasında çıkan olayların birleştirilen davası Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
8 Eylül tarihinde çıkan olaylarda Gül Kitapevinin yakılması, Diyarbakır Tatlı Salonu, Çay Ocağı, HDP İl Başkanlığı binasının tahrip edilmesi ile ilgili, birleştirilen davaların duruşmasına devam edildi.
Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya, mahkeme heyetinin değişmesi nedeniyle geçici heyeti baktı. Davaya daha önce ifade vermeyen kişiler katıldı. Müşteki avukatları, tahrip edilen Gül Kitapevi’nin görüntü kayıtlarının yeniden incelenmesini isterken olaylara katılan kişilerin yeniden tespit edilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti talepleri alırken eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 4 Ekim tarihine ertelerdi.
“Sanıklar Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs Suçundan Yargılanıyor”
Kırşehir’de düzenlenen yürüyüş sonrası çıkan olaylara katılan sanıklara, ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme’ suçları isnat edilmişti.
Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan Gül Kitapevi davasında, 6’sı tutuklu 16 sanık, 2 ve 3. Asliye Ceza Mahkemeleri’ndeki HDP İl Başkanlığı, çay ocağı ve Diyarbakır Tatlı Salonu şubesinin tahrip edilmesiyle ilgili davalardan ise toplam 10’u tutuklu 42 sanık yargılanıyordu.