Demokrasi nöbetinin son gününde Kırşehir’de toplanan binlerce kişi, FETÖ lideri Fettullah Gülen’i dar ağacına temsili olarak astı.
Cacabey Meydanında toplanan binlerce kişi demokrasi nöbetinin son gününde mehter takımının konseri ile marş dinlerken devletin bekası için dua etti.
Binlerce kişiye konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, demokrasi nöbetlerinde bekleyen binlerce kişinin vatanın gerçek sahipleri olduklarını söyledi.
Belediye Başkanı Bahçeci, “Bizleri alanlarda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Yapılan organizasyonlarda insanlar ücret almadan meydan da ikramlarda bulundu. Milli irade nöbetleri tarihe altın harflerle kazındı. Rabbim bizlere bu tür nedenlerle bir araya gelmeyi bizlere nasip etmesin. Rabbim bizlere bir daha darbe ve kalkışma girişimleri göstermesin.”dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar çağrısı olursa meydanlarda olacaklarına dair Kırşehirlilerden söz alan Belediye Başkanı Bahçeci, “Hep birlikte nöbetlerimizi asla aksatmadık. Bu birliktelikler geleceğimiz açısından çok önemli, bu ülke için kim dik duruyorsa bizler hep birlikte onun arkasında durmalıyız. Hainler en kısa zamanda da yaptıklarının hesabını mutlaka verecekler. Hep birlikte daha ileri noktalara gitmenin çabası içerisinde olacağız. Hainlere ve alçaklar yaptıkları her şeyin hesabını verecek ve ülkemiz yeniden ayağa kalkacak. Bizler el ele vererek bu şehri ve Türkiye’yi istenilen seviyeye taşıyacağız. Hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın.”diye konuştu.
“Halk ayağındaki prangalardan kurtuluyor”
Halkın daha hızlı bir kalkınma sürecine girdiğini ve FÖTÖ’nün Cumhurbaşkanı hedef aldığını belirten Belediye Başkanı Bahçeci, “Allah, millet ve vatan için çalışan herkesin yardımcısı olsun. Bu süreç her şekilde bizleri daha güçlü kılacak. Bu ülkeye sığınanlar dahi bizlerden bir şeyler beklemekte bunların vicdanı ve insanlık anlayışları bu kadar. Bizler millet olarak bizlere sığınan herkesi kucaklayacağız. Bizler kimse kucak açmaz ama biz bizlere sığınan her milletten insana kucak açacağız. Particiliği bir kenara bırakarak büyük Türk Milleti olacağız.”ifadelerini kullandı.
“Türk Milleti destan yazarak demokrasi tarihine geçti”
Türk Milletinin destan yazdığını belirten Vali Necati Şentürk, “Türk Milletinin nasıl uçurumun kenarından döndüğünü anlatıyor. Öyle bir destan ki tarihe altın harflerle yazıldı. Yeniden yeni bir milli mücadele oldu. Bizler öyle bir asil milletin çocuklarıyız ki tarih boyunca hiçbir zaman esaret altına girmemişiz. Gittiğimiz her yere de medeniyetler götürmüşüz. Örnektir Fatih Sultan Mehmed Han, bizler; Çanakkale de 250 bin şehitle tarihin akışını değiştiriyoruz. Bu asil millet savaşında barışında kartalıdır. Biz savaşı da barış için yapan asil bir milletiz.”diye konuştu.
Cacabey Meydanında demokrasi nöbeti boyunca yer alan Belediye mehter takımı gösteri sunarken binlerce kişi sunulan ikramlarla demokrasi nöbetini sonlandırdı.