ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi bahçesinde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Binlerce kişinin katıldığı gıyabi cenaze namazı öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Menderes Atilla, "Allah’a çok şükür, halkımızın dik duruşu darbecilerin amacını akamete uğratmıştır" dedi.
Türkiye’deki bir kısım hainlerin darbeye teşebbüs ettiğini vurgulayan Başkan Atilla, "Değerli Ceylanpınarlılar bugün burada 15 Temmuz akşamı Türkiye’ye yapılmak istenen darbeye tepki göstermek için toplandık. Allah’a şükür başaramadılar. Allah’ın yardımı ve şerefli Türk milleti halkımızın kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla sokağa döküldüler. Bu darbeciler çoluk çocuğumuzun geleceğini çalmak istediler. Bunlar siyonist güçlerin ajanları ve adamları. Bunlar emperyalist güçlerin adamları ve ajanları. Türkiye’nin büyümesini hazmetmeyenler, içimizdeki hainler" diye konuştu.
Başkan Atilla’nın konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Üsame Anlağan tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Vatandaşlar duaların ardından demokrasi nöbeti için ilçe emniyet müdürlüğüne yürüdü.