Belediye Kırşehir’de eski sanayi alanı ve banka evleri bölgesinde tarihi protokole imza attı.
Kentsel dönüşüm için TOKİ Başkanlığında protokol töreni yapılarak iki farklı proje için imzalar atılarak çalışmalara start verildi.
Protokol töreninde, TOKi Başkanı Ergün Turan, Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci yer aldı.
Aşıkpaşa Mahallesinin Banka Evleri projesi 3 ayrı blok şeklinde 300 konut ve 15 dükkândan oluşacak.
Konutlardan 60’ı 4+1, 96’sı 3+1, 144’ü 2+1 olacak şekilde hazırlandı. Yenice Mahallesi Eski Sanayi Sitesi projesi ise 276 konut ve 40 dükkândan oluşacak. Konutların 100’ü 4+1, 86’sı 3+1, 88’i 2+1, 2’si 1+1 olacak.
Protokol töreni sonrası konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Banka Evleri ve Eski Sanayi Sitesi kentsel dönüşüm projeleri şehrimizin özelliklerini yansıtan çok önemli projeler olacak.”dedi.
Kırşehir için başlatılan projelerin çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Başlayacağız bu projeler Kırşehir için son derece önemli projeler. Bu projelere hazırlık aşamamızı da titizlikle yürüttük ve 3 yıldır projeler için çalışıyoruz. Bu projeler özgün olma özelliğiyle Kırşehir’in gelişen ve değişen vizyonuna önemli bir değer katacak. Biz şehrimizin gelişmesi için Belediye olarak, şehre vizyon katacak projeler üretiyoruz. Projelerimiz tamamlandığında Kırşehir’i vizyonu da eminim daha da değişecek. O açıdan bu projeler bizler için çok önemli. Bu projelerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
TOKİ Başkan Ergün Turan ise iki projenin Kırşehir’e hayırlı olmasını diledi.