Ankara’dan Kırşehir’e gelen ve ev bulamadıkları için dayısının yanında kalan E. Çelik, annesi ile yaşamakta olduğu dramı anlattı. Eşleri tarafından terk edildiklerini ileri süren anne-kız, devletten ve vatandaşlardan barınabilmeleri için yardım istiyor.
“Ev bulsak kira ödeyecek paramız yok”
Ankara’da gecekonduda yaşarken kirayı ödeyemedikleri için Kırşehir’de bulunan akrabalarının yanına geldiklerini anlatan iki çocuk annesi E. Ç. (29), “Kirayı ödeyemediğimiz için ev sahibi eşyalarımızı alarak bizi evden çıkarttı. Kırşehir’e akrabamız olan dayımızın yanına geldik. Elektrik ve su yok temizlik işi dahi bulamadım. Çocuklarımın nafakasını kazanmak ve yaşadığımız sıkıntıları aşmak için çaba sarf ediyorum” dedi.
“Kırşehir’deki akrabası geçimini kağıt toplayıcılığı ile sağlıyor”
Kırşehir’e kızı ve iki torunu birlikte gelen E. Ç.’nin annesi Ş. S. ise yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Ev bulmuş olsak kira derdimiz olacak. Torunlarım ve kızımla birlikte ortada kaldım. Kardeşimin yanına geldim. Durumu belli o da bize kapısını mecburiyetten açtı. Ne barınacak yerimiz ne de ihtiyacımızı giderecek paramız var” diye konuştu.
“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı inceleme başlattı”
Yerinde inceleme yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Atakan Alan, “Çocukları ve kızı Kırşehir’e 1 hafta önce gelmişler. Ev tutup yanıma gelecekler. Biz birim olarak inşallah kendilerine gerekli desteği sağlayacağız. Önceliğimiz barınma ve iaşe olacak” ifadelerini kullandı.