Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel sünnet şöleninin 8.’si gerçekleşti.
240 çocuğun sünnet olduğu şölende 37 mülteci çocukta erkekliğe ilk adımı attı.
Şölen alanında halka konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir’in gelişimi ve vizyonu adına çalışmalar yaptıklarını Anadolu şehirleri arasında inci bir oluşturduklarını söyledi.
Kırşehir’in daha da güzelleşeceğini ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Sizler, millet için çalışan insanlardan duanızı asla ihmal etmeyin. Sünnet şölenini yaptığımız çocuklarımızın inşallah düğünlerinde de bir arada oluruz” dedi.
“15 Temmuzda ülkemizi Suriye’ye çevirmek istediler”
Kırşehir’de birlikteliğin olduğunu anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, “Sizin ve memleket için çalışan insanların ülkesini vatan hainleri işgal etmek istedi. Vatan hainleri 15 Temmuz gecesi istediklerini hayata geçirselerdi bizler şuan burada bu etkinlikleri yapamıyor olacaktık. İş savaş çıkartacak kardeşi kardeşe kırdıracaklardı. Bütün amaç ve gayeleri buydu. Ülkemizi Suriye’ye çevirme gayreti içerisinde oldular. Bizim o kadar büyük bir milletimiz var ki milletimiz bu hainlere dur dedi. Bizler devletin bütün birimleri ile sizlere hizmetkarız. Aramıza fitne sokmak isteyenlere imkan vermesin” diye konuştu.
“Yeni proje çalışmalarına da başladık”
Kırşehir için yapımı devam eden projeler dışında yeni projelerinde hazırlarına başladıklarını belirten Belediye Başkanı Bahçeci, “Yeni projeleri de yapmaya devam ediyoruz. Kırşehir’de yapımına devam ettiğimiz, Ahi Evran Külliyesi, Güzler alanı gibi yerler dışında da yapmakta olduğumuz projeler var. Benim evladım ne ise sizlerin evlatları da bizler için o, büyük Türkiye hedefine bizleri bu çocuklarımız ulaştıracak. Her projemizi planlayarak hayata bölge halkı ile gerçekleştirdiğimiz istişareler sonrası hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kırşehir’de yapımı devam eden altyapı çalışmaları”
Şehir merkezi ile birlikte şehrin bir çok noktasında devam eden alt yapı çalışmaları hakkında da bilgiler sunan Belediye Başkanı Bahçeci şöyle konuştu:
“Bu aralar alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Sularımız kesilebiliyor. Toz oluyor. Şehrin alt yapı çalışmasına istenilen yatırım yapılmamış Kırşehir’in tamamı neredeyse aspes borulardan su içiyor. Ama biz risk aldık. Bizde birileri gibi bu işlerin üstünü kapatıp gidebilirdik. Ama bizler, Kırşehir’in bizlere verdiği emanet noktasında çalışmalara başladık. Elektrik, su, jeotermal çalışmalarına başlanıldı. Bu çalışmaları önümüzdeki 50 yılını planlayarak yapıyoruz. Sistemin doğru çalışması adına bu çalışmalar yapılıyor. Kırşehir’de toplamda 100 trilyonluk yatırım yapılmakta.”
8.’si gerçekleşen sünnet şöleninde Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve AK Parti milletvekili Salih Çetinkaya’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.