Kırşehir Belediyesi tarafından Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği çerçevesinde ulusal serbest mimari proje yarışması sonuçlandı.
Dereceye girenlerin ödül töreni 30 Temmuz Cumartesi günü Ahi Külliyesi Müze salonunda gerçekleşecek.
Kırşehir’in Gezegenevi ve Kültür Parkı tasarımının elde edilmesiyle ilgili 18 Mart 2016’da ilan edilen yarışma süreci, jürinin seçimini tamamlamasıyla sona erdi. Yarışmada dereceye girenler oluşturulan jüri tarafından yapılan incelemeler sonrasında belirlendi.
Eski Sanayi Bölgesinin bir bölümünde yapılacak Gezegenevi oluşturulacağını belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Burası yapılan titiz çalışmalarla inşallah en iyi projelerden bir tanesi olacak. Bu projeyle ilgili ulusal bir yarışmaya çıktık. Jüri üyelerimiz yarışmaya müracaat eden projeleri değerlendirdi. Yarışmada beş asıl üye, beş tanede danışman jüri üyemiz vardı.” dedi.
Yarışmaya katılanların her birinin kendi mesleklerinde kariyer sahibi kişiler olduğunu söyleyen Belediye Başkanı, “Yerel de de jüri üyeliği yapan danışman arkadaşlarımız var. Yarışmaya 30 proje müracaatı vardı. Değerlendirme sonucunda bu sayı 20’ye düştü. İlk 3’e giren yarışmacılarımız ödül alacak. Ayrıca beş tanede mansiyon ödülümüz olacak. İnşallah yarışmada birinci olan firma güzel bir proje çıkartacak. Bu projemizi daha hızlı bir şekilde uygulamak istiyoruz. Projemiz hem gezegenevi hem de bilim merkezi olarak kullanılacak. İç mekânlar, etüt salonları, sergi alanları ile zaman zaman burada bilimsel sergiler yapılabilecek. Laboratuarlarla bilime meraklı olan çocuklarımızın eğitim alabileceği çok güzel bir merkez olacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Proje yarışmasında Zeynep Canan Sevindik birinci, Erdem Dokuzer ikinci, Ülkü İnceköse üçüncü olurken mansiyon ödülü birinciliğini ise Emre Can Yılmaz aldı.
Dereceye girenlere ödülleri düzenlenecek törenler Cumartesi günü verilecek.