Halep’te ateş altında kalan sivillere ulaştırılmak üzere ’Halep’e Yol Açın Kampanyasına’ Kırşehir İHH 50 araçla katılacak.
İHH Kırşehir Başkanı Mehmet Tercan, “Dünya üzerinde ses getirecek bir projeye imza atıldı. İnsani yardım konvoyuna 50 araçla Kırşehir’den destek sunacağız.”dedi.
Kırşehir’den hareket eden araçların Kayseri’de toplama merkezine katılarak yapılacak miting sonrası hareket edeceğini ifade eden Mehmet Tercan, “Sadece Kayseri’ ye kadar gelecek olanlar var. Belki o heyecanla Kayseri’den Cilvegöz’ e devam etmek isteyenler olacak ama Kırşehir’ den yaklaşık 50 araçla konvoya katılacağız. Türkiye’ nin bütün illerindeki İHH ile irtibatlı çalışan derneklerden gönüllüler ’Halep’e Yol Açın’ konvoyuna kendi şahsi araçlarıyla katılacaklar. Alınan karar bu yönde ayrıca Türkiye genelinden gönüllülerimizin oluşturduğu bu konvoy Osmaniye’ de birleşecek ve orada çok uzun bir araç konvoyu oluşacak. Konvoyumuzda yardım yok. Yardım paketlerini orada dağıtılmak üzere İHH Genel Merkezi hazırladı."diye konuştu.
Konvoya katılan herkesin kişisel ihtiyaç listelerine uymalarının da zorunlu olduğunu belirten Mehmet Tercan, “Hava ile uzun yol şartları ve yoğunluğun fazla olmasından dolayı bir çok ihtiyaç temin edilemeyeceği için konvoya katılacak gönüllülerden bunlar isteniyor. Sınır kapısına gittiğimizde o bölgede bir çok şey zor bulunacak çünkü çok kalabalık olacak. Su ve yemek ihtiyacını hatta araçla ilgili akar yakıtı temin etmek zor olacak. Orada coğrafi konum itibariyle bölge şartları gereği yağmur yağıyor. Yağmurluk temin edilmesini şart koştuk. Bunları tedbir amaçlı istedik. Herhangi bir sıkıntı yaşanmasını istemeyiz. Sosyal medyadan seyredip ağlıyoruz ama bir hareket yok. Suriye’ de neredeyse 10 yıldır bir savaş var ve 1 milyona yakın insan katledildi. Halep’te şu an çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 200 bin insanın etrafı kuşatılmış dışarıyla bir irtibatları yok hepsi ölümü bekliyor. Bu insanların dua etmekten başka yaptıkları bir şey yok. Onlar zaten dua ediyor. Bizde oturup dua etmeyelim. Bu insanlar için neler yapabiliriz oturup bunu düşünmeliyiz. Onları o ablukadan nasıl kurtarabiliriz? Onlara nasıl yardım ulaştırabiliriz? Hepsi bizim kardeşlerimiz. Suriye’ de 14 ülke savaşıyor hepsinin farklı amaçları var ama asıl sıkıntıyı çeken oranın asli unsuru asıl vatandaşlar." şeklinde konuştu.