Gerçekleştirilen darbenin ikinci gününde Cacabey Meydanında toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şerefli ordunun içerisine şerefsizce yerleşen birilerinin millete silah doğrulttuğunu söyledi.
Sağcısı-solcusu, Türk’ü Kürt’ü ile bu milletin demokrasiye nasıl sahip çıktığını anlatan Belediye Başkanı, “Bu darbe girişimi göstermiştir ki millet olarak her zaman uyanık olmak zorundayız. Türkiye önündeki hedeflere doğru ilerlemekte iken birileri ise boş durmamış ülkeyi nasıl ele geçireceğinin hesabını yapmışlar” dedi.
“Bu aziz millete ne kadar hizmet etsek azdır”
Halkın seçtiği Cumhurbaşkanına saldırı yapacak kadar alçalanlara halkın en güzel cevabı verdiğini anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, “Yüce Türk Milleti ile sorunu olmayan herkes bir ve beraberdir. Beni arayarak mesaj atarak yanımızda olduğunu ifade eden ülkücü kardeşlerime teşekkür ediyorum. Demokrasiye inanan ve halkın seçtiğine değer veren sosyal demokrat kardeşlerime de teşekkürlerimi sunuyorum. Birlik ve beraberlik budur. 15 Temmuz bu millet için bir milat olsun. Büyük Türkiye’yi inşa etme hedefimiz içerisinde bir milat olsun. Ne istediniz bu insanlardan tankları üzerlerine sürdünüz. Allah şehitlerimizin şefaatine hepimizi nail eylesin. Onlar demokrasi şehididirler, bu milletin meclisine bomba düştü. Halkın iradesinin yansıdığı TBMM’ne Cumhuriyet tarihinde ilk defa bomba düştü. Liderler bir bir darbecilere fırsat verilmeyeceğini söyledi. Partiler bir araya gelerek darbe girişimini kınadılar. Herkes ayakta, bu yaşanan olay her şeyi tekrar gözden geçirmemiz gerektiğini söylüyor. Cacabey Meydanından sesleniyorum. Vatana kim ihanet ettiyse en ağır şekilde cezalandırılıp gerekiyorsa idam edilsin. Hainlerin destekçileri, ‘sokağa çıkmayın’ dedi. Hepimiz arkanızdayız. Yeter ki bizler milletten aldığımız emaneti yine millete verelim” diye konuştu.
“Kartallar Pençeleri Arasında Hainleri Avlandılar”
Cacabey Meydanına Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Savcısı ile birlikte gelen Vali Necati Şentürk, hainlerin kartalların pençesi altında avlandığını anlattı.
Vali Şentürk, “4 Tane ihtilal gördüm. Demokrasi kahramanları bayramımızı kutluyoruz. Mübarek olsun gaza-i ekber. Şimdi çıkmış bazı yarasa kılıklı adamlar çıkmış kartalları esir alacaklarmış. Allah’ın tecellisi yarasalar kartallar arasında can verdiler. Darbe yediler. Allah daha çok berbat hale getirsin onları. Bunlar sadece darbeci değil, vatan haini ve milletin düşmanlarıdır. Bu milletin üzerine tankları sürdüler, köprüleri kapattılar. Böyle zillet olamaz. Sizler bu meydanda ve Türkiye’de en güzel cevabı vererek demokrasiye sahip çıkarak verdiniz. Bu bayrağa, ezana ve vatana sahip çıktınız. Birileri bana ‘Tedbir olarak bir süre dışarı çıkmayın’ dedi. Ben onlara bu can hangi günde lazım cevabını verdim. Herkes konuşur gereğini Vali yapar. O hain yakalandı. Şimdi ise adaletin pençesine teslim edilecek” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Savcısı, AK Parti İl Başkanı ve Belediye Başkanı el ele vererek meydanı selamlayan halkı selamladı.