Harita Kadastro Mühendisler Odası’nın iftar yemeğinde konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, harita mühendislerinin meslek sorunları ile onların çözümü için yapılan çalışmaları anlattı.
Harita Kadastro Mühendisler Odası Kırşehir İl Temsilcisi Hasan Yavuz tarafından iftar programı düzenlendi. Düzenlenen programa Vali Necati Şentürk, Milletvekili Mikail Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, tüm ilçe ve belde belediye başkanları, bazı kurum müdürleri, harita mühendisleri ve oda üyeleri ile davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Harita Kadastro Mühendisler Odası Kırşehir İl Temsilcisi Hasan Yavuz, iftar yemeklerine katılanlara teşekkür ederek meslek sorunları hakkında bilgi verdi.
AK Parti Milletvekili Mikail Arslan ise, sorunların çözümü noktasında çalışmalar yaptıklarını anlattı. Arslan, “Bir meslektaşınız olarak mesleğimizin önemli sıkıntıları olduğunu biliyorum. Dağda, bayırda kar kış demeden çalışarak mesleğinizi icra ediyorsunuz. Haritacıların sorunlarını Ankara’da takip ediyoruz. Çözüme ulaştırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Haritacılık çilesi çok olan ama değer olarak karşılığı az olan bir meslek. Haritacılık yüksek bilgi gerektiren matematik zekası gerektiren bir meslek. İl Bank genel müdürüne giderek Kırşehir’in tamamının haritası ve hava uçuşunu istedik” dedi.
İftar yemeğini düzenleyenlere teşekkür eden Kırşehir Valisi Necati Şentürk, "Gün birlik ve beraberlik günü” diyerek konuşmasını şiirle tamamladı.