Otobüs firmaları İç Anadolu’ya geliş ve tatil yöreleri için ek seferler oluşturdu.
Kırşehirli otobüs firmaları tatil başlamadan 15 gün önceden mağduriyet yaşanmaması için ek seferler oluşturulduğunu açıkladı.
Yolların yoğun olması nedeniyle mesafelerin de uzadığını açıklayan özel bir otobüs firması işletmeni Ömer Şanal, bekleyenlerin merakta kalmaması adına ‘Yolcum Nerede Uygulaması’ başlattıklarını ve otobüsün karayolundaki seyir halini yolcularla birlikte bekleyenlerinin de takip edebildiğini söyledi. Şanal, “Tatilin başlamasıyla birlikte özellikle büyük şehirlerden Anadolu’ya gelişlerde sefer yoğunluğu yaşanmakta; Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray gibi İç Anadolu Bölgesi şehirleri için büyük şehirlerden ek seferler koyduk” dedi.
Otobüslerin Anadolu bölgesinden de en çok tatil yöreleri için hareket ettiğini anlatan Şanal, “İç Anadolu Bölgesi’nden de tatil yöreleri için birçok sefer ayarladık. Şu an gelişler bir hafta sonra da dönüşlerde büyük şehirlere akın olacağından seferlerimizi vatandaşın hareketlerine göre planladık. Tatil yörelerine de beklenenin üzerinde vatandaş talebi var” diye konuştu.
Yolların yoğunluğu nedeniyle otobüslerin planlanan saatlerde istenilen yere varamadıklarında yolcularını bekleyenlerin firmayı aradığını ifade eden firma yetkilisi Şanal, “Seferlerde aksaklık olmaması ve bekleyenlerin huzura kavuşmaları için yolcum nerede uygulamasını başlattık. Otobüslerimizde yer alan takip sistemi ile plaka tanımlaması yapıldıktan sonra otobüsün hareketleri ve mesafesi de kontrol ediliyor” ifadelerini kullandı.
Şehirler arası otobüs terminalinde bekleme yapan yolcular ise otobüs firmalarının düzenlediği ek seferlerle de mağduriyetin yaşanmadığını ifade etti.