İl Genel Meclisi üyeleri 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yuvalanmış olan bir grup vatan haini tarafından Millet iradesine karşı yapılmış darbe girişimine karşı basın açıklaması yaptı.
İl Genel Meclisi toplantı salonunda Meclis Başkanı Barboros Dulkadiroğlu’nun okuduğu açıklamada darbelere karşı siyasi parti ayrımı olmaksızın birlik ve beraberlik içinde tavır gösterildiği ifade edildi.
”Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik menfur 15 Temmuz 2016 Silahlı Darbe teşebbüsü, Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir.” diyen Dulkadiroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Demokrasinin en güzel örneği olan Millet İradesine yapılan bu hain saldırı karşısında ülke genelinde olduğu gibi ilimizde o andan itibaren sokaklara dökülen halkımız demokrasiye sahip çıkmış, bu hainlere gereken cevabı vermiştir. FETÖ örgütünün tamamen bitirilmesine kadar da halkımız kendi iradesine ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edecektir.
Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde iktidar ve muhalefet partilerinin liderleri ile yapılan toplantı birlik ve beraberliğimize en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde her kesimdeki, her görüşteki vatandaşlarımıza da örnek olmuştur. “Söz konusu Vatan ise gerisi teferruattır” diyerek bizlerde Kırşehir İl Genel Meclisi olarak tüm partilerimizle birlikte demokrasimize sahip çıkıyor, darbeye karşı olduğumuzu bir kere daha hatırlatıyoruz.
15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı tüm meclis üyesi arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli gücümüz olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak meydanlara dökülen milletimizin ve verilen talimatları yerine getiren güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Devletimizin Fethullahçı Terör Örgütü, PKK ve diğer güvenlik tehditlerine karşı mücadelesi tüm kararlılıkla sürecektir.
Türk Milleti, göğsündeki iman, vatan, bayrak, ezan sevgisiyle o hainlere karşı durdu ve devlet düşmanlarını dize getirdi. Türk Milleti, darbe gecesi ecdadına yakışır bir şekilde demokrasiye sahip çıktı ve hürriyet destanı yazdı. Bu günleri en kısa sürede atlatacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz gecesinden itibaren Demokrasiye sahip çıkan Tüm Kırşehir halkına Şahsım ve Meclisimizin değerli üyelerimiz adına bir kere daha şükranlarımı sunuyor, her birlikte demokrasi nöbetine devam etmeye çağırıyorum. Bu vesile ile 15 Temmuz Darbe girişiminde hayatını kaybeden Şehitlerimizi bir kere daha rahmetle ve minnetle anıyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyor, tüm Kırşehir halkına saygılarımı sunuyorum.”