Bu yıl 5’incisi düzenlenen Karacakurt Türkmen şöleni Mucur’da gerçekleştirildi.
Yoğun katılımın olduğu şölende Erzurum ve Erzincan atlı spor kulüpleri, cirit gösterisi düzenledi.
Türkmen Şölenine katılan Vali Necati Şentürk, şölenlerin Türk adet ve geleneklerinin yaşatılmasında, birlik ve beraberliklerin sürdürülmesinde önemli rol oynadığını söyledi.
Düzenlenen bu programların, Türk kültürünün, örf-adet, gelenek ve göreneklerinin gelecek nesillere aktarılmasına çok büyük katkılarda bulunduğunu belirten Vali Necati Şentürk, "Biz Türkler tarihe şan, bu topraklara can vermişiz. Dünyada 21 tane devlet, üç büyük imparatorluk kurmuşuz. Bunlardan biri olan Osmanlı İmparatorluğu, gittiği yerlere medeniyet, islamiyet, ilim ve irfan götürmüştür. Soyumuzla, ecdadımızla her zaman gurur duyuyoruz. Devletimiz ve milletimiz ebediyen var olsun." dedi.
Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra Mucur Kaymakamı Muhammet Önder, ilçe yöneticileri, Karacakurt Köyleri Dernek Başkanı Serdar Güneş, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Türkmen Dernekleri üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, çeşitli gösteriler ve Türk Halk Müziği Sanatçıları Zeynep İlhan ve Mihriban Türkmen’in verdiği konser ile sona erdi.