Vali Necati Şentürk, Karakurt kaplıcalarının yeniden sağlık turizmine kazandırılacağını söyledi.
Karalar köyünde bulunan Karakurt kaplıcalarının bulunduğu alana yüksek kalitede termal turizm,otel ve konaklama tesisi yapılacağını ifade eden Vali Şentürk, “İl Özel İdaresince yürütülen imar çalışmalarının tamamlanması ile beraber, bölgeye daha modern ve hizmet kalitesi daha yüksek tesisler yapılması için düğmeye basılmıştır. Yapılacak yeni tesisler Kırşehir’de sağlık turizminin gelişmesine ve bölge ekonomisine hareketlilik getirecektir. İlimiz sağlık ve turizm açısından önemli olan Karakurt kaplıcalarının yeniden hayata geçirilmesi ile bölge ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunulacak.”dedi.
Yapılacak otellerde vatandaşların uygun fiyatlarda faydalanacağını söyleyen Vali Necati Şentürk, “ Beş yıldızlı otel kalitesinde yapılacak olan tesislerden, durumu iyi olmayan vatandaşlarımız uygun fiyattan yararlanacaklar. Eski kaplıcalar yıkılacak ve yerine İl Özel İdaremize ait olan 18 bin 920 metrekare yüz ölçümüne sahip alanda yeni tesisler kurulacak. Turizm bölgesi ilan edilen Karakurt bölgesindeki termal kaynağın en iyi şekilde değerlendirilmesini hedefliyoruz. Böylece ilimiz ekonomisi ve sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahip olan termal kaplıcayı ilimize yeniden kazandıracağız. İlimiz merkeze 16 kilometre mesafede bulunan ve birçok hastalığa karşı olumlu sonuçlar veren termal suya sahip tesislerin aktif hale gelmesi ile Kırşehir, sağlık turizmi alanında daha da bilinen bir şehir haline gelecektir.”diye konuştu.
Valilikte gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Özel İdare yetkilileri, kaplıca alanına tesis yapacak firma yetkilileri katıldı.