Kırşehir Belediyesi personelinin tanışması ve kaynaşması amacıyla düzenlenen 1. Geleneksel Birimlerarası Futbol Turnuvası kuraları çekildi.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin başkanlığında ve takım sorumlularının katıldığı kura çekimi Kırşehir Belediyesi tenis kafe tesislerinde yapıldı.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci düzenlenecek turnuva ile birlikte hizmetlerinde daha da artacağını söyledi.
Birimler arası futbol turnuvasının kura turnuvasının yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Bahçeci, “Belediyemizin birimler arası futbol turnuvasının kura çekim törenini gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonu yapan ve emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.
Belediye ekiplerinin Kırşehir’de farklı çalışmalar yaptığını anlatan Bahçeci, “Ekip olarak çok güzel projelere imza atıyoruz. Şu anda alt yapı çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İki aya kadar alt yapı çalışmalarımızı toparlayarak üst yapı çalışmalarını başlatacağız. Bu hizmetleri yapabilmek için iyi bir takımla çalışmak esastır. Bizler bir aileyiz. Aile fertlerinin içerisinde her fertte farklı sorumluluklar vardır. Ailemiz geniş bir aile. Biz ailenin reisi olarak bu ailenin özellikle takım oyunu içerisinde bütün oyuncuları ile birlikte uyum içerisinde çalışmasına önem veriyoruz. Bu turnuvada inanıyorum ki sizlerin birbirini daha iyi tanıması, kaynaşması tatlı bir rekabetin oluşması açısından son derece önemli olacak diye düşünüyorum. Futbol deyip geçmemek lazım. Halı sahada çok maç yapardık. Halı sahada futbol oynarken topu çok dolaştırıyorsa bilin ki lafı da böyle dolaştırır.İyi gol atıyorsa bilin ki o iyi iş çıkartır.İyi kaleci ve defans oyuncu ise o her işte defans yapar. Paslaşıyorsa iyi takım oyunu gerçekleştirir. Topu alıp çalım yapıyorsa bencildir. Futbol oyununa göre de insanların karakterini çözebilirsiniz. Futbol fiziksel manada oynanan bir oyun değil aynı zamanda kişiliğinizle, karakterinizle, zekanızla oynuyorsunuz. Ligimizde baktığımızda beyni ve zekâsıyla oynayan farkı çok görürsünüz. Futbol sadece bir kadro oyunu değil. Birimler arası organizasyon yapılması son derece faydalı olacağına inanıyorum. Bu rekabeti tatlı bir şekilde götürmek. 3. Grup halinde 15 takım turnuvada mücadele edecek ve 8 takım bir üst gruba kalacak. İlk 3 ödüllendirilecek. En centilmen takıma , az gol yiyen, en çok atan gol atan futbolcuya da ödüller verilecek. Güzel bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Fırsat bulursam bende katılacağım. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kura çekimi programı gibi maçlar da güzel geçecektir. Hepinize hayırlı çalışmalar diliyorum. Allah gücünüzü artırsın birlik beraberliğimizi ve huzurumuzu bozmasın. Türkiye hızlı bir şekilde normalleşmesi lazım. Belediyemizin böyle sosyal faaliyet yapması buna katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kura çekimi gerçekleşti.19 Kasım 2016 Çarşamba günü başlayacak olan turnuvaya 3 grup 15 takım 105 sporcu katılacak. Birimlerarası futbol turnuvası grup maçlarından sonra tek eleme usulü oynanacak. 8 takım bir üst gruba kalacak. Maçlar Yanıklar Halı sahasında oynanacak.