Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kentte Ahilik Haftası kutlamalarının, inşa edildiğinde Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi olacak, ’Ahilik Külliyesi’nde gerçekleştirileceğini söyledi.
Ahilik Haftası kutlamalarının Pazartesi günü dualarla başlayacağını belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ahiliğin çalışmanın, üretimin, ticaretin ve yönetimin simgesi olduğunu dile getirdi. Başkan Yaşar Bahçeci, kutlamalara dair şunları söyledi:
“Ahilik Haftası’nda ilimizde birçok ilden ve ülkeden gelen misafirleri ağırlayacağız. Yedi gün boyunca misafirlerimize Ahiliği anlatmaya çalışarak, bu eşsiz felsefenin ruhunu birlikte özümsemek için bir araya geleceğiz. Eli açık, cömert, yiğit gibi anlamlara gelen Ahilik, Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluştururken, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahililik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve namuslu yönetimin simgesidir."