MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Hasan Eraslan, darbe girişimi sonrası Ankara dışına çıkartılması düşünülen askeri birliklerden birinin Kırşehir’e gelmesinin şehrin kaderinin değişeceği söyledi.
Eraslan yaptığı açıklamada, "Darbe Girişimi sonrası hükümetin aldığı karara göre Zırhlı Birliklerin Ankara dışına taşınması kararı bizi de heyecanlandırdı. Demokrasi sınavında destan yazan Kırşehir’e bu birliğin getirilmesini istiyoruz.’’ dedi
Şehrin ekonomisine askeri birliğin çok katkısı olacağını açıklamasında belirten Eraslan, "15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrası bizzat Başbakan Binali Yıldırım tarafından Etimesgut ve Mamak’ta bulunan Zırhlı Birliklerin Ankara dışında Polatlı tarafına doğru kaydırılması konuşuldu.
Bu karar ile birlikte yıllardır bir askeri birliğin Kırşehir’de konuşlanmasının özlemini taşıyan Kırşehirliler sosyal medya üzerinden “askeri birliğin Kırsehir’e gelmesini istiyoruz.” şeklinde paylaşımlarda bulundukları gözleniyor.
Gerekli ekonomik atılımını yapamamış ve devletin yatırım programına girememiş ilimiz için milat olabilecek bir karar alınması noktasında hepimiz gereken çalışmayı yapmalıyız. Bizim önümüzü açacak Zırhlı Birlikler için bugünden tezi yok bir il konseyi oluşturmalıyız. Yöneticilerimizden, siyasilerimize, STÖ’lerden, esnaflarımıza kadar herkesin bu konuda çaba sarfetmesi, hükümet kapısını aşındırmamız lazım. AK Parti’ye her seçimde yüksek oranda oy vermiş, darbe kalkışması esnasında, gerek ilimizde gerekse Ankara’da demokrasi adına destanlar yazmış Kırşehirliler’ın bu girişiminin cevapsız kalmayacağını umut ediyoruz. Bu askeri birliğin Kırşehir’e kazandırılması demek, Kırşehir’in kaderinin yeniden çizilmesi anlamını taşıyor." ifadelerini kullandı.