Kırşehir TŞOF-Hamit yolunda ağaçlandırma ve restorasyon işi çalışmaları başlatıldı.
TŞOF-Hamit yolunda kazalara sebep olan rüzgârın etkilerinin azaltılması amacı ile ’Karayolu Ağaçlandırması ve Restorasyon İşi’ çalışmaları başlatıldı.
Konu hakkında yazılı açıklama yapan Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, başlatılan yol restorasyon ve ağaçlandırma çalışmasının Kasım ayı sonunda bitirileceğini duyurdu.
Proje Karayollarından alındı
Milletvekili Arslan, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile Hamit arası karayolunda ’Karayolu Ağaçlandırması ve Restorasyon İşi’ çalışmasına dair yaptığı yazılı açıklama da, “Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile Hamit arası karayolunda,aşırı rüzgardan dolayı meydana gelen trafik kazaları sonucunda Orman işletme müdürlüğümüzce bu alan projelendirilmiş olup,Karayolları Bölge Müdürlüğünden protokol kapsamında bu proje teslim alınmıştır."ifadelerine yer verdi.
Karayolunun sağlı sollu şekilde rüzğar perdesi oluşturmak maksadı ile ağaçlandırma ve restorasyon çalışmaları yapılacak.
Geçen yıl karayolu üzerinde şiddetli rüzgar nedeni ile 3 otobüs devrilmiş 27 kişi yaralanırken 7 kişi de hayatını kaybetmişti.