Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın destekleriyle ‘Bilim Fuarı’ düzenledi.
Okul içerisinde düzenlenen fuarın açılışına Vali Necati Şentürk, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Muhsin Kaya, Okul Müdürü Ayhan Yolal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Vali Necati Şentürk, programda, bilim fuarlarının öğrencilere bilimi, bilimsel düşünceyi ve araştırmayı aşılayıp sevdirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.
Bilimin ancak projeyle gelişeceğini belirten Vali Necati Şentürk, "Bilimsel Düşünce ve teknolojik buluşlar ancak eğitimini doğru almış gençlerin öğretmenleri nezaretinde yetişmeleri sonrasında oluşur.” dedi.
Sosyal ve kültürel kalkınma da mesleki ve teknik eğitimlerin rolünün büyük olduğunu ifade eden Vali Şentürk, “Ekonominin ve teknolojinin ihtiyaç duyduğu bilim insanları bu okullarda yetişir. Devletimiz de bu okullarımıza gereken yardımı yapmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimizde araştırıcı ruh olmalıdır. Gençlerimiz, olaylara karşı bilimsel şüphe ile yaklaşınca yeni buluşlar, yeni keşifler ortaya çıkarabilirler. Öğrencilerimiz, önce hayal edecek, sonra bilimsel teknolojiyi kullanarak araştırmalar yapacak, bilgiler üreterek kendi teknolojilerini kullanarak hayallerini gerçeğe dönüştürecekler. Bu şekilde problem çözme yetenekleri artacak, sorunlarla yüz yüze gelecekler ve sorunları hızlı bir şekilde çözecekler. Bu okulda okuyan gençlerimizin gelecekte büyük buluşlara imza atacaklarına eminim.” diye konuştu.
Program, Vali Necati Şentürk ve beraberindekilerin fuar alanını gezerek öğrencilerin hazırladıkları projeleri incelemesiyle sona erdi.