Kamu Hastaneleri Birliğinde görevli Uzm. Dr. Şafak Taktak, Türkiye’de son 20 yıl içerisinde ensest ilişki dışında cinsel sapkınlık dosyalarında adli makamlara yansıyan vakıanın batı ülkelerine göre daha az olduğunu söyledi.
Kamu Hastaneleri Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Uzm. Dr. Şafak Taktak’ın Avrupa’da yayınlanan "International Journal of Law and Psychiatry" dergisinde yer alan makalesinde cinsel Sapkınlık dosyalarında yapmış olduğu adli makamlara yansıyan vakıanın batı ülkelerine göre daha az olduğu saptandığı belirtildi.
Yapılan açıklamada:
“Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Şafak Taktak, 101 Bin dosya içerisinde yapmış olduğu araştırmaya göre Cinsel Sapkınlık vakasının 307 olduğu ve bu sayının Batı ülkelerinde rastlanan vaka’ya göre 10’da 1 seviyede olduğunu kanıtladı. Bu tip cinsel seçim veya durum bozukluğu yada alışılmadık cinsel eğilimleri olan kişilerin suç davranışlarını incelemek için yaptığımız bir araştırma sonucunda ülkemizde cinsel sapkınlığın batı ülkelerine nazaran daha az olduğunu saptadık." ifadelerine yer verildi.