İlk defa kaleme alınan ve Başkentin sokaklarında işlenen cinayetlerin kurbanları ve öldürülüş şekillerinde ki benzerlik bu eserde göze çarpıyor. Okuyucusunu çok etkileyecek olan romanın başkahramanı Cinayet Masası Amiri Erhan'ın ekibiyle Ankara sokaklarında seri katili arayışlarının sonucunu bu eser okuyucusuna bırakıyor.
Kızıl Üzüm ismiyle yayınlanacak olan romanın bir başka ince detayı ise aslında işlenen bu cinayetlerin arkasında bıraktığı çok küçük bir ayrıntı sonucunda olayın aslına Seri Cinayetler olduğunu ortaya çıkarmasıdır.
Kitabın Yazarı Ali Bayram;
2012 Yılında yayınlanan Aynasız Düşüncelerim adlı eseriyle ülkemizde ismi ön plana çıkmıştı. Kendisinin de aynı zamanda halen Polis Memuru olarak görev yapması, okuyucularına ayrın bir keyif katacağının işaretidir.
Ülkemizde bir ilk yaşanacak
2015 Yılında ayrıca bir ilke imza atacak olan Ali Bayram'ın aynı anda 4 yeni eseri aynı anda yayınlanacak.
Ederlezi romanıyla Roman vatandaşların hikayesini, Uwe Torne isimli romanıyla Tatil için ülkemize gelen turistlerin öldürülmesini ele alacak, Hristo romanıyla Kadına Şiddet ve Kadın cinayetlerini sosyal sorumluluk projesi kapsamında anlatan eserinden sonra Kızıl Üzüm isimli romanıyla Ankara'da işlenmiş seri cinayetleri okuyucusunu selamlayacak bu eserler önümüzde ki yıl Şubat ayında okuyucusuyla buluşuyor.
Bir Polis Yazar'ın elinde ki kaleminden dökülen gerçek yaşam hikâyeleriyle her geçen gün adından daha sık söz ettiren Ali Bayram eserleriyle Yunus Nadi Roman Ödülüne, Duygu Asena Roman Ödülü gibi birçok ödül için aday gösterildi.
Verdiği seminerler dikkat çekiyor
Son günlerde Üniversite ve okullarda verdiği Madde Bağımlılığı, Çocuk Gelinler, Kadına Şiddet ve Edebiyat üstüne yaptığı söyleşi, seminerle de dikkatleri üstüne çeken Ali Bayram Sosyal Sorumluluk projelerinde gönüllü yer alması okuyucuları tarafından takdirle karşılanıyor.