Erkoç, Katiphan'da düzenlediği basın toplantısında, 20-29 Kasım tarihlerinde KAFUM'da gerçekleştirilecek 2. Kitap ve Kültür Fuarı'na ilişkin bilgiler verdi.
Göreve başladığında eksikliğini hissederek düzenledikleri kitap ve kültür fuarını geleneksel hale getirdiklerini dile getiren Erkoç, şairler ve yazarlar şehri Kahramanmaraş'ta böyle bir fuar gerçekleştirilmesinin önemine işaret etti.

Türkiye'nin geleceğine yön veren şair ve yazarların Kahramanmaraş'tan çıktığını vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti:

"Ülkemizin değişik yerlerinde ulusal kitap fuarları düzenlenmekte ama Kahramanmaraşımız da şairler ve yazarlar diyarıdır. Başta üstat Necip Fazıl Kısakürek olmak üzere adı şairlerle yazarlarla ve edebiyatla anılan şiirin başkentinde kitap fuarının düzenlenmemesi içimizde bir eksiklikti. Hamdolsun geçen yıl ilkini düzenledik. Bu yıl da ikincisini düzenliyoruz. Çok mutluyuz çünkü bunu geleneksel hale getirdik. Artık bu fuarın onlarca yıl düzenleneceği inancındayım."

Erkoç, geçen yıl ilgi gören fuar kapsamında bu yıl ilçelerde de etkinlik yapılacağını kaydederek söyleşiler, konferanslar ve şiir şöleni düzenleneceğini sözlerine ekledi.

-Kitapların renkli dünyası "Gökkuşağı Sokak"ta anlatılacak

Fuara gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren ile Abdurrahman Dilipak onur konuğu olarak katılacak. 254 yerel ve ulusal yayınevinin yer alacağı fuarda, 220 şair ve yazar okuyucuları için kitaplarını imzalayacak.

"Şemsiyeli Gökkuşağı Sokak" ile kitapların renkli dünyası konusunda çağrışım yaratılması hedeflenen fuar kapsamında Kahramanmaraş'ın nostaljik kültür sokağı da oluşturulacak. 

Öğrenciler için ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek fuarda yazar-öğrenci buluşmaları gerçekleştirilecek.

Radyocu Talha Bora Öge'nin yer alacağı "Dua ile Şehitleri Anma Gecesi" kapsamında kent merkezi ve ilçelerde programlar düzenlenecek, ayrıca "Sükutun Sureti: Nuri Pakdil Belgeseli" konulu gala gecesi yapılacak.