Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 51. Kütüphaneler Haftası olarak Atatürk Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Ve kitap okumada birinci olan öğrencilere ödül verildi.

Programa Vali Yardımcısı Emin Taşcı, İl Kütüphane Müdürü Yusuf Kızılkaya, Hakkâri Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Bilal Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Bilal Yılmaz, "Kütüphane yazının bulunması ve kayıtlı bilginin oluşmaya başlamasıyla birlikte tarihsel ve toplumsal bir gereksinime sonucu ortaya çıkan temel işlevi öğretilen bilgiyi kayıt altına alıp düzenleyerek erişebilir duruma getiren bir korumdur." dedi.

Hakkari İl Kütüphane Müdürü Yusuf Kızılkaya ise "Halk kütüphanesi olarak cumartesi dahil olmak üzere haftanın yedi günü ve 8.30 ile 18.30 arasında hizmet verilmektedir. Kütüphanemizde yetişkinler için 130 kişilik okuma salonu ve çocuklar için 60 kişilik okuma salonumuz mevcuttur." bilgilerini verdi.

Konuşmalardan sonra kitap okuma birincilerine Vali Yardımcısı Taşcı ödüllerini verdi.