Halime Büyükgüzel’in yazdığı ‘Rusya’nın Türk Cumhuriyetleri Politikası’ aldı kitabın tanıtımı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi.

Uzun bir çalışmadan sonra hazırladığı kitabında emeği geçen ve takdimi yazan Başkan Hüseyin Sözlü’ye katkılarından dolayı teşekkür eden Halime Büyükgüzel; "Bu kitabım, ‘Türk Dünyası’ kavramını Türk Milleti’nin benliğine işleyen bilge insan Prof. Dr. Turan Yazgan hocamızın aziz hatırasına saygıyla ithaf edilmiştir.’’ dedi.

Kitabın iki bölümden oluştuğunu anlatan Büyükgüzel sözlerine şöyle devam etti: ‘’Türk Milleti için hazırladığım bu kitabımın birinci bölümü, ‘Türk Dünyası’na genel bakış ve Çarlık Rusyası’ndan SSCB’nin dağılmasına kadar Rusların Türk dünyası politikalarından oluşmaktadır. Bu bölümde, Bağımsız Türk Devletleri, Çarlık Rusya Dönemi, Bolşevik İhtilali ve Çarlık Rusya’nın Dağılışı, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) Dönemi konularına yer verilmiştir.”

Kitabın takdim yazısını yazan ve tanıtım toplantısına katılan Başkan Sözlü, Halime Büyükgüzel’i tebrik ederek başarılarının devam etmesini ve yeni kitaplar beklediğini söyledi.