AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Kahramanmaraş Uluslararası 3. Kitap ve Kültür Fuarı'nı ziyaret ederek, kitaplarını imzaladı.

Aktay, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince düzenlenen fuarda yer alan Tezkire Yayınları standında kitaplarını imzalayarak okuyucularıyla sohbet etti.
Aktay, imza sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın kadim bir kültürel geçmişi olan bir şehir olduğunu belirterek, "Bizim için biraz 7 Güzel Adam'ın şehri. İkindi Yazıları dergisinin uzun yıllar yayımlandığı, Necip Fazıl Kısakürek'in şehri" dedi.

Kısakürek'in Türkiye'de muhafazakar-İslamcı düşüncenin bir tür muallimi, evveli gibi sayılmayı hak eden bir mütefekkir olduğunu ifade eden Aktay, "Böyle bir şehirde, kitap fuarı geleneğinin de oturmaya yüz tutuyor olması, hele hele okuyucudan, Kahramanmaraşlı kitapseverlerden gördüğü rağbet kültür hayatımız ve kitap dünyamız açısından çok sevindirici bir durum." diye konuştu.

Aktay, yayıncıların ve organizatörlerin Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerin dışında yapılan fuarları ilk başta tereddütle karşıladığına değinerek, birçok fuara katılan biri olarak Anadolu'daki fuarlardan herkesin memnun olduğunu dile getirdi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Fuarlarda, okuyucuların okudukları yayınların yazarlarıyla buluşmasının önemine dikkati çeken Aktay, şunları kaydetti:

 "Bunun (fuarın) bir geleneğe dönüşmesi tabii ki çok önemli bir şey. Kitap okuma geleneklerimiz, alışkanlıklarımızda özellikle dijital kültürün hakim olmasıyla birlikte ciddi bir travma etkisi yaratacak şekilde ciddi bir değişim yaşanıyor. Bu değişimin kitap okunmasında, kitaba karşı çok olumsuz etki etmemesi mümkün değil açıkçası. Bugünün farklı kültür gerçekleştiği dünyamızda kitaba karşı ciddi bir şey var ama bir yandan da kültürel hayatımız gelişiyor, üniversitelerimiz, öğrenci sayısı, eğitim seviyemiz artıyor liselerin zorunlu hale gelmesiyle birlikte de. Kitap okuma oranımızda ciddi bir artış bekleniyor."
Türkiye'nin eğitim seviyesi ve okuma oranlarına yönelik olumsuz, karamsar, kötümser yaklaşımlara karşı kendisinin iyimser olduğunun altını çizen Aktay, "İnsanlar kitaptan çok da uzak değil, kitabı gördükleri zaman ona gereken değeri veriyorlar. Bu tür etkinlikleri arttırmak, ilgi gösterenleri ödüllendirmeyi sağlayacak bir kültürel ortamı hep birlikte inşa etmemiz lazım" dedi.

Aktay'a ziyaret ve imza etkinliği sırasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç eşlik etti.