Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Ercüment Kuzu 12 Şubat Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Türk Kurtuluş Savaşı’nda, Maraş Milli Mücadelesinin ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken Kuzu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş halkı olarak, yine bir 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’na ulaşmanın haklı gururunu, onurunu ve kıvancını yaşıyoruz.

Bilindiği gibi Maraş; Türk Milli Mücadelesinin başladığı ve istiklal meşalesinin yakıldığı yerdir.

Maraş; maddenin, manaya boyun eğdiği, inanmış bir avuç insanın, azim ve kararlılıkla Türk Milletinin esir edilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği kenttir.

Vatan sevgisini her şeyin üzerinde tutan, istiklali temel yaşam felsefesi haline getiren kahraman ecdadımız; kan vererek, can vererek kentimizi işgalden kurtardılar ve 12 Şubat gününü bizler için bayram yaptılar.

Sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz, vatan, millet ve namus uğruna Rahmeti Rahmana kavuşanlara… Minnetle yad ediyoruz bağımsızlık için anadan, yardan, serden geçen o asil insanları…”

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kahramanmaraşlıların 12 Şubat Kurtuluş Bayramını tebrik ediyor, aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum.’