İzmit Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Şaban Yılmaz oldu.
Doğa Kışla Gençlik Parkı’nda özel olarak hazırlanan alanda yapılan 4.’sü düzenlenen Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri’ne rekor katılım oldu. 100’e yakın başpehlivan ve yaklaşık 700 pehlivanın mücadele ettiği güreşlerin başpehlivanlığını ise Faruk Akkoyun’u yenen Samsunlu Şaban Yılmaz elde etti.
Güreş müsabakaları öncesinde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Biz milli ve manevi değerlerimize her zaman sahip çıktık ve bu değerlerimizi gelecek nesillere aktaracak çalışmalar içinde olduk. Bunun için yurt içinde, yurt dışında, gönül coğrafyamızda Ata yadigarı eserleri yaşatmaya, gün yüzüne çıkartmaya çalışıyoruz. Tarihimizdeki anlı şanlı olayları, komutanları, emeği geçen şehitleri bugünkü gençlerimize tanıtıp onların güçlerini geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Bütün bunları yaparken tek amacımız o gücü, o çınarın köklerindeki gücü bugüne ve yarına taşımaktır. Biz biliyoruz ki, bu güçle ancak bu vatanda bayrağı dalgalandırabilir, o güçle, inançla, gelenekle görenekle yetişen gençlerle ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkabiliriz” dedi.
Er meydanında Türk gücünü gösteren kıran kırana mücadelelerin sahnelendiğini ifade eden Başkan Doğan, “Burada sıradan bir spor karşılaşması, organizasyonu yapılmıyor. Burada bir taraftan Ata yadigarı güreşler yaşatılırken diğer yandan da geleceğe mesajlar veriliyor. Türk’ün gücünü birliğini beraberliğini, ülkesine olan sevgisini herkese gösteriyoruz. Organizasyonumuza katılan minicik yavrumuzdan, tüyü bitmemiş gencimizden, aslan yürekli Kırkpınar şampiyonlarımıza kadar bütün güreşçilerimize teşekkür ederim. Er meydanına yakışır güreşler olsun. Sizler var oldukça bizler var oluruz. Halkımız, milletimiz var oldukça, bayrağımız, vatanımız, ezanlarımız var olur. Türk milletine halkımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.
Kıran kırana geçen ve gün boyu devam eden güreşler sonunda başpehlivanlığı Faruk Akkoyun’u yenen Samsunlu Şaban Yılmaz elde etti. Başpehlivan olan Şaban Yılmaz’a altın kemerini Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan verdi.
Binlerce kişinin sabah erken saatlerden akşam hava kararıncaya kadar büyük bir heyecan içinde takip ettikleri 4.Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşlerinde miniklerin müsabakaları da ilgiyle izlendi.