Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akademi Lisede, lise öğrencilerinin eğitim-öğretim hayatına katkı sağlayan yaz okulunda etkinlikler devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Akademi Lise etkinlik ve eğitim faaliyetlerine yaz tatilinde de ile hız kesmeden sürdürüyor. Çeşitli eğitici ve eğlenceli aktivitelerin bulunduğu yaz okulunda öğrenciler hem eğleniyor hem de eğitici aktivitelerle kendini geliştirme fırsatı yakalıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Akademi Lise yaz okulunda 2016-2017 eğitim ve öğretim yılına hazırlık programları gerçekleştiriliyor. Lise son sınıfı öğrencilerinin YGS sınavlarına ön hazırlık yaptığı Akademi Lisede yaz okulu, 9-10 ve 11. sınıflar için de önümüzdeki döneme hazırlık niteliği taşıyor.
Yaz okulu kapsamında öğrenciler bir yandan eğitim alırken, diğer yandan da eğlenceli aktivitelere katılıyorlar. Akademi Lise yaz okulunda, kültürel geziler, geleneksel sanatlar, spor aktiviteleri, müzik eğitimleri ve sinema günleri düzenleniyor. Ayrıca öğrenciler yaz boyunca devam edecek olan Diriliş ve Aytepe gençlik kamplarında eğlenceli vakit geçiriyorlar.
Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, Sosyal bilimler, İngilizce konularını ayrı ayrı sınıflarda işleyen öğrenciler ders aralarında farklı aktivitelerle motive oluyorlar. Serbest zamanlarda kafeterya bölümünde dinlenen öğrencilere çay, simit, poğaça ikramı da yapılıyor. Öğrenciler ikramlardan faydalanırken biryandan da tekrar mahiyetinde sınav sorularını çözüyor. Kütüphanede kitap okuyup konu tekrarı da yapan öğrenciler takıldıkları konuları birebir branş öğretmenlerine sorma fırsatı da buluyorlar.