İzmit Belediyesi tarafından yürütülen ambalaj atığı, atık pil ve elektronik atık yarışmasında dereceye giren okullara düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Eylül 2015 - Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan yarışma sonunda okullardan 130 ton ambalaj atığı, 15 ton elektronik atık ve 3 ton da atık pil toplandı. Okulların büyük ilgi gösterdiği yarışma sonunda ambalaj atık dalında Ertuğrul Gazi İlkokulu, Zübeyde Hanım İlkokulu ve Alikahya Fatih Ortaokulu, atık pil dalında ODTÜ Geliştirme Vakıf Özel KYÖD İlkokulu, Kılıçaslan İlkokulu ve Akmeşe İlkokulu, elektronik atık dalında da Ulusal Egemenlik İlkokulu, ODTÜ Geliştirme Vakıf Özel KYÖD İlkokulu ile Ulusal Egemenlik Ortaokulu dereceye girdi. Ödül töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İstanbul’daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu. Doğan, "Ülkemizi kana bulayanlar bu yaptıklarının misliyle karşılığını bulacaktır. Türk devleti güçlüdür. Bu tür hainlikler karşısında boyun eğmez” dedi.
Çevrenin korunması konusunda yetersiz kalındığına dikkat çeken Başkan Doğan, "Bizler kabul etmeliyiz ki, Allah’ın bize lütfettiği bu güzel çevreyi, ne yazık ki koruyamıyoruz. Yerdeki bir çiçeği bir ağacın dalını, bir kâğıdı çok kolay harcayıp, yok ediyoruz. Çevreyi kirleten uygulamalar konusunda çok eksiklerimiz var. Elimizdeki bu değerli emanetimizi, çevremizi, yarınlarımıza aldığımızdan daha güzel bir şekilde teslim etmek bizim görevimiz. Daha temiz bir çevre, daha temiz bir toprak, daha temiz bir su teslim etmek bizim asli görevimiz. Bu konuyla ilgili Atalarımız bizlere çok güzel örnek olmuşlar. Ama biz onlar kadar başarılı olamadık" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Doğan, dereceye giren okullara ödüllerini verdi.