İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen kayyum atanan belediyelere destek ve tecrübe paylaşımı sağlayan belediye başkanları toplantısına katıldı.
Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu bölgelerine kayyum atanana belediyelere destek olmak amacıyla görevlendirilen belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, görevlendirilen her belediye başkanı, planladığı projeleri ve çalışmaları anlatırken, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise hem planladığı hem de çok kısa sürede hayata geçirdiği çalışmaları başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere tüm katılımcılara sundu. Başbakan Binali Yıldırım, Doğan’ın çalışmalarla ilgili yaptığı sunumunu büyük keyifle dinlediğini belirterek taktir etti.
Ankara’daki toplantıyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan Doğan, “Vatanımızın iki önemli ilçesine İçişleri Bakanlığımız ve genel merkezimiz tarafından uygun görülerek görevlendirilmemiz benim için gurur verici. Vatanımız için böylesine önemli bir görevlendirme yapıldığı için minnettarız. Bunların önemli vatan görevleri olduğunun bilincindeyiz. Heyecan ve istekle o bölgelere gidiyoruz. Bu yıl içerisinde bölgede 6 farklı yere gittim. Çatışmaların en yoğun olduğu dönemde Diyarbakır’ın Sur ilçesine giderek oradaki vatandaşlarımıza yardım götürdük ve manevi yönden de destek olmaya çalıştık. Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Mardin Yeşilli Belediyesi’ne gidip kardeş belediye olarak bağlarımızı güçlendirdik. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesiyle, Taşhan ve Karabahçe köylerine giderek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Danışman olarak görevlendirildiğim Ağrı Diyadin’den sonra önümüzdeki günlerde de Mardin Kızıltepe’ye giderek oradaki çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.
Görevlendirildikleri belediyelerle her an iletişim halinde olduklarını belirten Doğan, “Diyadin’e yaptığımız ziyaretimiz esnasında tespitlerde bulunup, hızla çalışmalarımıza başladık. İmkanlarımız doğrultusunda başlattığımız projelerin bir kısmını çok kısa sürede hayat geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Diyadin’in 3 noktasına kurulacak çorba çeşmesinin siparişini verdik. Pişman Çocuk Dergimizi de Diyadin Çocuk olarak düzenleyip, baskıya gönderdik. Dergimiz, çok kısa süre içerisinde Diyadinli çocuklarımızın yüzünü güldürecek. Hizmet kapınızda projemizi de Diyadin’e uyarlayarak tüm detaylarıyla belediye başkanıyla paylaştık. Diyadin meslek edindirme ve hobi kurslarının hazırlığını başlatıyoruz. Çocuklarımıza etüt imkanı sağlamak amacıyla Bilgi Evleri’nin projesini başlatıyoruz. Okul bahçelerine basket potaları ve spor alanları hazırlıyoruz. Çok kısa süre içeresinde cep sinemalarını da faaliyete geçirip, Diyadin’li çocukları sinemayla buluşturacağız” diye konuştu.
Son olarak bölgedeki halk, yöneticilerle temaslarının devlet için çok önemli olduğunu belirten Doğan, “Atanan diğer yöneticilerimiz de canı gönülden bölgeye ve şehirlere hizmet etme arzusu içerisindeler. Bu anlamda ben ve arkadaşlarım kendi şehirlerimizde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu’daki illerimize de hizmet için elimizden ne geliyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.