Başiskele Belediyesi, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenleri anmak adına cami ve mezarlıklarda programlar düzenliyor.
Başiskele Belediyesi’nin desteği İlçe Müftülüğü ve cami hocalarının iştiraki ile gerçekleşen deprem şehitlerini anma programlarında, mahalle muhtarları ve meclis üyeleri tam katılım sağlıyor. Programlarda kuran-ı kerim tilavetleri ve sohbetler yer alıyor.
Programlar hakkında bilgi veren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “17 Ağustos deprem şehitlerini anma gününü unutmadık, her sene olduğu gibi bu sene de camilerimiz ile ortaklaşa o gün kaybettiğimiz tüm şehitlerimiz adına Kuran-ı Kerim tilavetleri okutuyoruz. 17 Ağustos’ta hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet aradan 17 yıl geçmesine rağmen acılarını hala dindiremeyen yakınlarımıza sabırlar diliyoruz” dedi.
Öte yandan anma etkinlikleri kapsamında Bahçecik Merkez mezarlığı, Yeniköy Merkez mezarlığı, Karşıyaka Altınkent parkı ve Yuvacıık Yeşilyurt camii, Başiskele Belediyesi Kullar Kültür Merkezi, ve Kullar Merkez cami önünde program yapılacağı bildirildi.