Başiskele Belediyesi tarafından başlatılan birçok projenin inşası sürerken, belediyenin diğer tüm birimleri de hizmetlerine devam ediyor.
Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, devam eden projeler ve hizmetler hakkında bilgi verdi. İnsana hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Başkan Ayaz, “Bize yönetim yetkisi ve sorumluluğu veren yerel halka en müreffeh, en sağlıklı, en huzurlu bir hayat sunmak için gecemizi gündüzümüze katıyor, 7 yıldızlı kent Başiskelemiz’in 2 bin 500 sokak, 375 cadde ve 6 bulvarında hizmet üretmeye devam ediyoruz. Biz ekibimizle birlikte hizmetlerimizi planlarken, insanı ve milleti merkez alan anlayışla çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Vatandaşlarımızın genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden her bir ferdine yarayacak en hızlı ulaşılabilir hizmetler üretmenin derdinde projeler sunuyoruz” dedi.
Marka bir şehri oluşturmak için çok çalışmanın gerekli olduğunu söyleyen Başkan Ayaz, “Her geçen gün yeni gelen komşularımızla artan nüfusumuzun talepleri de artıyor, değişiyor. Hamd olsun, her hizmete açtığımız icraat ve eserimizde birçok vatandaşımızın duasını alıyoruz. Tek derdimiz var, o da Başiskele’ye hizmetkar olmak. Bu dertle hizmet aşkımız devasını buldu. Prestij caddelerimize dekoratif duvar, ahşap çit ve aydınlatmalar kazandırarak Başiskeleliler’in daha huzurlu caddeler ile diledikleri yere ulaşmalarını istedik. Şehrin estetiği ve kent mobilyalarına önem vererek kent meydanı ve tema parklarımıza birbirinden güzel süs havuzları, saat kuleleri ve kafeteryalar ile eserler kazandırdık” diye konuştu.
Devam eden projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Ayaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kocaeli’de eşi benzeri olmayan tema parklarına Başiskele’de inşa ediyoruz. 2009’dan bu yana park ve yeşil alan sayısını 9’a katlayan Başiskele’de kişi başına düşen yeşil alan sayısı oldukça yüksek durumda. Eşsiz parklar ve yeşil alanlar Başiskele’nin doğa ve turizm yıldızını her geçen gün biraz daha fazla parlatmaya devam ediyor.”
“Seçim beyannamemizde söz verdiğimiz projelerden biri olan semt konaklarının Serindere, Yeşilkent, Sepetlipınar, Camidüzü, Doğantepe semt konakları hizmete açılırken, Vezirçiftliği, Bahçecik semt konaklarının da çok yakın bir tarihte hizmete girecek. Bu semt konaklarında mahalledeki genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek herkes faydalanıyor. Konaklar mahallenin ihtiyaçları doğrultusunda öğrenciler için etüt ve ek dersler, kadınlar için dikiş, nakış kurslarından spor aktivitelerine, emekliler için sosyal alandan, gençler için müzik, tiyatro kurslarına kadar birçok şekilde faydalanabiliyorlar.”
“Denetim birimlerimiz, huzurlu kent Başiskele için 7 gün 24 saat çalışıyor. Zabıta Müdürlüğü kanalıyla vatandaşlardan gelen tüm şikayetler anında değerlendiriliyor. Gıda denetimlerinden, çevre denetimlerine kadar Zabıta Müdürlüğü tüm denetimlerini sürdürüyor. Aynı zamanda gelen tüm şikayetler üzerine birçok birime destek sağlayan zabıta hizmetleri 7 Yıldızlı Kent Başiskele’nin Huzur Yıldızına katkıda bulunmaya devam ediyor.”
“2009’dan bu yana 19 devlet ve özel okul yatırımının ilçeye kazandırılmasında destek sağladık. İlçedeki 82 devlet okulunun bahçe düzenlemesinden, futbol ve tenis sahalarına, okul bahçe beton ve çocuk parkı yapımlarına, sınıflara teknik ve lojistik destek gibi birçok destekte bulunduk.”
“Barbaros mahallesi, Mehter sokakta 7 dönüm alan üzerinde planlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkı projesi tüm şehirler için örnek bir proje olacak. Projenin içerisinde 1.5 dönüm alanında çocuk oyun alanı, kepçe temalı oyun grubu, yer trambolini, kuluçka salıncaklar, tahterevalli, salıncak, zıp zıp, 2 adet kameriye, kubbe çatılı spor grubu, bank ve bitkisel alan 20 araçlık normal oto park alanı, 28 araçlık mini araç otoparkı, 150 metrekare trafik bilgileri eğitim binası, trafik eğitim amfisi, çelik konstrüksiyon üst geçit, piknik masaları, benzin istasyonu yeri, yeni başlayanlar için kısa süreli mini alıştırma alanı, bisiklet yolu, bisiklet park yeri, köprülü yonca, 2 adet durak, banklar, 28 araçlık mini araç park yeri bulunacak. Aynı zaman park peyzaj çalışmaları trafik levhaları, refüj düzenlemeleriyle rengarenk olacak.”