Başiskele Belediyesi Doğantepe Semt Konağı Sosyal yaşam merkezi açılışı vatandaşların tam katımıyla gerçekleşti.
Başiskele Belediyesi Doğantepe Semt Konağı Sosyal Yaşam Merkezi Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul, Başiskele Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gazi Özdemir, Başiskele İlçe Halk Eğitim Müdürü Fuat Şahin, Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Altıntaş, muhtarlar, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşların tam katılımıyla gerçekleşti.
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda konuşan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, "Şu anda Serindere, Camidüzü ve Doğantepe mahallelerimizde mahalle konaklarımız bitti, Vezirçiftliği ve Şehitekrem Mahallemizdeki konaklarımız tamamlanma aşamasında. Bunun yanı sıra Mehmetağa Mahallemizin Kent Meydanı yapım çalışmaları da başladı, Yuvacık Yakacık mahallemizde istimlak edilen binaların yıkım çalışmaları tamamlandı. Hasılı Başiskele Belediyesi olarak şu anda 37 Mahallemizde hizmetlerimizi, icraatlarımızı sürdürüyoruz. Bizi icraatlarımızdan takip edebilirsiniz. Tabi biz bu hizmetlerimizi yaparken muhtarlar dernek başkanımız ve muhtarlarımızla birlikte bütün mahallelerimizin eksikliklerini ve özellikle öncelikli olanları tespit ederek hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu hizmetlerimizi gerçekleştirirken bağlı bulunduğumuz siyasi görüşün halka bakış açısını ve hizmet anlayışını da ön planda bulunduruyoruz. Hizmetlerimizi yaparken bize öncülük eden, önümüzü açan Başiskele Kaymakamımız Sayın Ali Partal’a ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
Başiskele halkı ile gönül bağı içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Ayaz,"Halkımızla bir araya gelmeyi, halkımızla olan diyaloğumuzu ve hizmet aşkımızı, gelecek nesillerimize bırakacağımız mirasımızı hiçbir zaman engellemedik asla halkımızdan kopmadık. Hepinize teşekkür ediyorum. Sizler olduğunuz sürece, sizlerle aramızda sevgi bağı manevi gönül bağımız olduğu sürece Allah’ın izni ile daha bir çok semt konağını da sizler ile birlikte hizmete açar hatta gerekirse Başiskele’yi yeniden yıkar yeniden yaparız. İyi ki varsınız. Bunca hizmetin ve hizmete açılan yapılarımızın arkasında mesai arkadaşlarımızın alın teri olduğu kadar Başiskele’de yaşayan her bir hemşehrim ile 85 bin komşumuzla da bitmeyen bir gönül bağımız var” diye konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak da, "Başiskele Belediyemizin medeniyetimize verdiği değerin ve günümüzde yaşatma arzusunun bir nişanesi olarak daha önce inşa ettiği diğer semt konakları gibi bugünde yine ayrı bir güzellikte olan bir semt konağı hizmete giriyor. Eğitim odalarından emekli odalarına, bilgisayar odaları ve misafirhanelere varana kadar birçok etkinliğin bir arada yapılacağı aynı zamanda mahalle kültürümüzün de yaşayacağı bir mekana kavuşuyor. Semt konaklarımız bizim mahalle kültürümüzün günümüzde yaşayan temsilcileridir. Özellikle sosyalleşme ve hemşeri hukukumuzun gelişimine katkı sağlayacak Doğantepe Semt Konağımız halkımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
konuşmaların arından 458 metrekare kapalı 340 metrekare açık bahçe alanı olan Doğantepe Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi hizmete açıldı. İçerisinde misafir odası, çay ocağı, atölye, bilgisayar sınıfı, çocuk eğitim salonu, bayan eğitim salonları, bay bayan abdesthaneler, bay bayan tuvaletler ve mutfak bulunan tesis açılışın ardından ilçe protokolünü ağırladı.