İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, mahalle inceleme gezisine Akçakoca’da devam etti.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Akçakoca mahallesinde incelemelerde bulundu. Başkan Doğan’a inceleme gezisinde Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yeğnidemir, daire müdürleri ve mahalle muhtarı Mehmet Şahin eşlik etti. Başkan Doğan, Akçakoca’daki meydan düzenleme çalışmalarını denetleyerek ilgililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.
Doğan, Tarih Koridoru Projesinin en önemli ayağını oluşturan Akçakoca meydan düzenleme çalışmalarının dörtte üçünün tamamlandığını belirterek, “Akçakoca mahallesi bizim için tarihi değeri çok yüksek bir mahallemiz. Şehrimizin fatihlerinden Akçakoca’nın adını taşıyan mahallemizdeki çalışmaları Eylül’e kadar bitirmek istiyoruz. Burada yaptığımız çalışmalarda bir bakıma Osmanlı’nın ilk kuruluş yıllarının izlerini ortaya çıkarıyoruz. Burası, Akçakoca’nın siluetinin yanı sıra dönemin devlet adamlarının yaşatıldığı bir bölge olacak. Çalışmalar bittiğinde burası yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekecektir. Bölgede ayrıca Kapanca sokak ve Sırrıpaşa caddesindeki cephe iyileştirmeleri de devam ediyor. Yılsonuna kadar Akçakoca bölgesindeki çalışmaları tamamlayarak turizmin hizmetine sunacağız” dedi.
Başkan Doğan daha sonra restorasyon çalışmalarının devam ettiği Hacıhasan mahallesi Yeni Hamam’da da incelemelerde de bulundu. Yok olmaya yüz tutan tarihi değerlere sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Doğan, “Şimdiye kadar onlarca konak, çeşme, cami, hamamın restorasyonu tamamlandı. Halen bölgede restorasyonu süren eserler de var. Yeni Hamam’da bunlardan biri. Yılsonuna kadar bu tarihi eserin restorasyonunu da tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
İhalesi geçtiğimiz aylarda yaklaşık 868 bin TL’ye ihale edilen 18. yy.’da yapılan Yeni Hamamın önemli kısmı 8 katlı bir binanın altında bulunuyor. Anıtlar Kurulu’ndan izin alınarak yapılan restorasyon çalışmalarının titiz bir şekilde sürdürüldüğü hamama dışarıdan açılan yeni bir kapıyla giriliyor.