İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İçişleri Bakanlığı ve Ak Pati Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ağrı’nın Diyadin Belediyesinde görevlendirildi.
Kayyum atanan belediyeler ile tecrübesi yüksek belediyelerin eşleştirilmesi kapsamında İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde görev yapacağı açıklandı. Görevlendirme sonrası Başkan Doğan, Diyadin Belediyesine kayyum olarak atanan Mekan Çeviren ile bir telefon görüşmesi yaparak, belediyenin durumuyla ilgili ön bilgileri aldı.
Kararla ilgili açıklamada bulunan Doğan, “Yıllardır siyasi ideolojilerine yenik düşen yöneticiler nedeniyle, vatandaşları hizmetten mahrum kalan bölgelerimiz hizmetle tanışacak. Kayyum atanan belediyelerle yapılan eşleştirmeler sayesinde artık vatandaşımız belediyeciliğin, şehirciliğin hizmetin ne olduğunu görecek. Bu anlamda Doğu’daki ve Güneydoğu’daki mağdur vatandaşlar rahat bir nefeste almış olacak. Benim gibi eşleştirmeye uygun görülen tüm belediye başkanlarımız görevlendirdikleri yerleri kendi bölgesi, kendi şehri gibi sahiplenerek halkımıza hizmet götürecek” dedi.
Başkan Doğan’ın önümüzdeki günlerde başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleriyle birlikte Diyadin’e gideceği öğrenildi.