İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, köy muhtarlarını makamında ağırladı.
Yenice Muhtarı Ercan Sarı, Düğmeciler Muhtarı Basri Bilici, Çavuşoğlu Muhtarı Salim Şener, Ambarcı Muhtarı Ergün Karagöz, Bağlıca Muhtarı Turgay Yılman ve Güvercinlik Muhtarı Sedat Öztürk’ün Başkan Doğan’a yaptıkları ziyarette İzmit Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda muhtarlar koordinatörü Mehmet Çetin de hazır bulundu.
2014 yerel seçimleriyle birlikte 50 köyün sorumluluğunun İzmit Belediyesine verilmesiyle köylere yoğun bir hizmet süreci başlattıklarını söyleyen Doğan, “Köylerimize ayrı bir önem veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde köylerle ilgili birçok kanunlar çıkarılıp, belediyelere yetkiler verildi. 2014 yerel seçimleriyle birlikte İzmit’e bağlı 50 köyümüz belediyemizin sorumluluğuna katıldı. Bu süreçten itibaren köylerimizle ilgili çalışmalar başlattık. Sık sık köylerimizi ziyaret edip vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Ziyaretlerde, eksikleri yerinde tespit edip, köylülerimizin istek ve şikayetlerini dinliyoruz. Çeşmesinden, camisine, parkından, parkesine, su kanallarından, tarım yollarına, köylü pazarından, hayvan pazarına kadar, veteriner, ziraat mühendisi desteğine ve tarım eğitimlerine kadar her koldan köylerimize hizmet verdik, vermeye de devam ediyoruz. Köylere konaklar yapıp, muhtarlarımızın çalışma koşullarını düzeltmeye çalışıyoruz” dedi.
Başkan Doğan ayrıca, “Örnek köy çalışmalarımız başlattık, restore edilecek camii ve çeşmelerimizi restore ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bugün dünden daha iyiyiz, yarın daha da iyi olacağız. Bende bir köy çocuğu olarak söyleyebilirim ki, köy bizim temelimiz, köylerimizin varlığı bizim emniyet sigortamızdır. Köylerimiz ve köylülerimiz olduğu sürece Türkiye’nin emniyet sigortası devam edecektir” diye konuştu.
Başkan Doğan’ın sıcak karşılaması ve yakın ilgisinden büyük mutluluk duyan muhtarlar da, “Belediye Başkanımızı ziyaret etmek ve köylerimize yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etmek istedik. Aslında bizim kendisinden bir şeyler istememiz için makamına gelmemize gerek kalmıyor, zaten başkanımız sık sık köylerimize gelerek bizlerin istek ve şikayetlerimizi dinliyor” şeklinde konuştular.