Metabolik Hastalıklar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret etti.
Kısa adı METDER olan, Metabolik Hastalıklar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nesrin Atar ile yönetim kurulu üyeleri İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan MET-DER Başkanı Nesrin Atar, “Derneğimizin kurulduğu ilk günden itibaren hekim olmanın farkındalığı ile Belediye Başkanımız her zaman bizim yanımızda oldu. Ama yaşam devam ediyor, yaşadıkça da ihtiyaçlar bitmiyor. Ziyaretimizde ihtiyaçlarımızı da başkanımıza ilettik” dedi.
MET-DER Yönetim Kurulu’na ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Başkan Doğan ise, “Çölyak hastalığı ve glüten kavramları toplumumuzda son yıllarda daha çok duyulmaya ve anlanmaya başladı. Başa gelen çekiliyor ve bunu en iyi de başına gelen biliyor. Çocuk doktorluğum sebebiyle annelere yakın çalıştım. Hasta bir evladın yükü en fazla annenindir. Ama çok şükür ki, Çölyak gibi rahatsızlıklarda güzel çalışmalar yapılıyor. Bir yandan devletimizin imkanları, bir yandan derneklerimizin özverili çalışmaları ve elimizden geldiğince biz belediyelerin destekleriyle bu hastalarımızın hissedilmeden, hayatın akışını, gelişmeyi bozmadan, sağlıklı, mutlu bireyler olarak devam etmelerini sağlıyoruz. Başta dernek yöneticileri olmak üzere tüm annelere, evlatlarının bu rahatsızlıklarına çözümler üretmek için canla başla çalıştıkları için teşekkür ediyorum” dedi.