İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’in köylerini Avrupa’nın köylerinden daha güzel hale getirmeye kararlı olduklarını söyledi.
Haftanın en az bir gününü köylere ayıran İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, inceleme gezilerine Dağköy, Emirhan, Eseler ve Durhasan Solaklar ile devam etti. Köylerin mevcut durumunu değerlendirmek, yapılması gerekenleri planlamak ve vatandaşların taleplerini dinlemek için gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinde Başkan Doğan ilk önce Dağköy’e gitti. Doğan’ı burada muhtar Özcan Özmüş ve köylüler karşıladı. Köyü gezen ve vatandaşlarla bir süre görüşen Başkan Doğan daha sonra Emirhan’a geçti. Burada da muhtar Turan Aslan ve köylülerce karşılanan Doğan’a istekler iletildi.
İzmit Belediye Başkanı, Emirhan’daki incelemelerin ardından Eseler Köyüne gitti. Burada da köyü gezen, vatandaşlarla görüşüp muhtar Sadık Savurtaş’dan bilgi alan Başkan Doğan’ın son durağı Durhasan Solaklar oldu. Doğan, Muhtar Burhan Tuğtekin’in isteklerini dinledikten sonra açıklamada bulunarak, “Sık sık köylerimizi ziyaret ederek vatandaşlarla görüş alış verişlerinde bulunuyoruz. Köylerimize hem Büyükşehir Belediyemiz hem de İzmit Belediyesi olarak bizler hizmet götürüyoruz. Bu köylerimiz için büyük bir şanstır” dedi.
Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Türkiye’de ilk kez İzmit’te kurulduğunu ifade eden Doğan, “Veteriner hekimimiz, ziraat mühendisimiz sık sık köyleri ziyaret ederek vatandaşlarımızı tarım ve hayvancılık başta olmak üzere çeşitli konularda bilgilendirmelerde bulunuyor. Yaptığımız bilgilendirmelerle köylümüz dededen kalma yöntemleri değil çağın gerektirdiği yöntemleri kullanıyor. Köylerimize, konaklar, meydanlar, parklar, çeşmeler yapıyoruz. Okullarımızın, camilerimizin eksiklerini gideriyoruz. Köylerimize süpürgecisine kadar temizlik hizmeti sunuyoruz. Yaptığımız hizmetlerle bizim köylerimiz, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en güzel köyleri olacak. Köylerimizi cazibe merkezi haline getirip, köyden şehre değil şehirden köye göçü başlatacağız” şeklinde konuştu.