Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze ve Çayırova’da 15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasiyi savunan vatandaşla bir araya geldi.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze ve Çayırova ilçelerinde gerçekleştirilen milli irade ve demokrasi nöbetinde vatandaşlara seslendi. Binlerce vatandaşın katıldığı demokrasi nöbete Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları katıldı.
Demokrasi nööbetinde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Kardeşlerim sevdamız ve aşkımız olan vatanımıza, bayrağımızla mukaddesatımıza sahip çıkmak için kent meydanlarındayız. Ülkemi, bayrağımı, ilçelerimizi ve demokrasisine sahip çıkan siz güzel insanlarımızı Allah için seviyorum. Bizi bir arada tutan bu sevgidir. Safları sıklaştıran bu birlik ve beraberliktir. Her türlü güzellik ülkemizdedir. Biz haktan, hukuktan, adaletten ve halkımızdan yanayız. Bütün güzel değerlerimizle birlikte, bayrağımızdan ve vatanımızdan yanayız. Ey FETÖ kimden yanasınız. Biz halktan yanayız. Eğer halka inanıyorsanız güzel bir demokrasi var. Ne olmak istiyorsan hangi makamda olmak istiyorsan sandığa gir. Burası güzel bir ülkedir” dedi.
Sözlerine devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kardeşlerim biz iman noktasından insanları üçe ayırırız. Birincisi mümin, ikincisi kâfir ve üçüncüsü de inanıyorum diyerek inanmayan münafıklardır. Münafıklığın da üç alameti vardır. Bunlar yalan söyler, sözünü tutmaz ve emanete ihanet ederler. FETÖ’nün askerleri olan bu hainler, yemin ettiler. Türk milletine ve Cumhuriyet’e bağlı olacağız dediler. Bu milletin kendilerine emanet ettiği silahlara ve uçaklara ihanet ettiler. O silahları halka döndürdünüz. Ancak bu milletin ferasetli duruşuyla rezil rüsva oldunuz. Bunların destekçilerini babamızın oğlu da olsa hepsini tükürükle boğacağız. Böyle ihaneti görmedik. Hangi inanç ve bağlılık size bu halka silah çekmeye götürdü. Bunların beyni yıkanmış, vatan hainidir. Bunlar Hasan Sabbah’ın çocuklarıdır. Ve onlar gibi haindirler” şeklinde konuştu.