Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Karaosmanoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meydanlardan ayrılmayan İzmit’teki binleri selamlarken, Dilovası ve Darıca’da ki halkada seslendi.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meydanlardan ayrılmayan İzmit’te ki binleri selamlarken, Dilovası ve Darıca’da ki halkada seslendi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte kent genelinde ki meydanları gezerek vatandaşlarla buluşan Başkan Karaosmanoğlu, "Darbeye karşı milletin tankların karşısında dimdik durup çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle hepsi şehadete yürüdü. Halkın gücü helikopterleri, tankları, savaş uçakları ve silahları durdurdu" dedi.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Sami Çakır, Zeki Aygün, M. Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın ile Genel Sekreter Yardımcılarının yanı sıra ilçe Belediye Başkanlarından Nevzat Doğan, Hüseyin Ayaz ve Hüseyin Üzülmez, İzmit Perşembe Pazarı alanında binlerce demokrasi nöbetini tutan halkı selamladırlar. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunurken, ülkemizin birlik ve beraberliği için dualar edildi. Vali Güzeloğlu ve Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Dilovası’nda halkla buluştu.
Demokrasi mitinglerinde halka seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Mücadelemize devam edeceğiz. Kardeşlerim, İstiklal Marşımız Korkma diye başlıyor. Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda hep beraber korkmadık şimdi de korkmuyoruz. Şerefli ordumuzun içinize sızmış, kendilerini gizleyen hainler ve bu millete silah çekenler bunun hesabını verecekler. Bakınız milletimizin ferasetli duruşu dikkat çekicidir. Halkımız darbe girişimine uyanmıştır. Dikkatinizi çekerim bir olduğumuz zaman tank, tüfek, uçak hiçbir şey bizlere bir şey yapamıyor" ifadelerini kullandı.
Başkan Karaosmanoğlu, "Onlar şehit olmasaydı bu vatan bizim değildi. Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne de uçakları işe yaramıştır. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur. Bu milletin haysiyetini korumak için meydanlara çıkan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Özellikle canlarını gözünü kırpmadan silahların önüne öleceğini bilerek geçerek bu zalimler ve haydutlara dur diyen şehitlerimize şükran borçluyuz" şeklinde konuştu.
Başkan Karaosmanoğlu, "Anadolu coğrafyamızın her yerinde büyük kahramanlık gösteren ve direnen halkımızdan Allah Razı Olsun. Bizlerde aynı kararlılıkla bu meydanlarda dururken, kentimize ve Dilovası ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Fitne ve fesat çıkarmak isteyenlere pabuç bırakmayacağız. Siz kardeşlerimi seviyorum Allah için. Çocuklarımızı sevmenin en güzel yolu onların iyi eğitim almalarını sağlamaktır. Bu birliktelikle inancınızı ortaya koyarak demokrasi nöbetine devam ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Su uyur düşman uyumaz. Neslimizi iyi yetiştirirsek bu tür girişimlere hainler bir kez daha kalkışamayacaktır. En büyük silahımız birliğimiz ve kardeşliğimizdir" diyerek sözlerini tamamladı.