Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, EĞİTİM-BİR-SEN Kocaeli 2 No’lu şube yönetimi ile bir araya geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kentin nabzını tutmak ve yerel yönetimlerde hizmet anlayışında farkındalık oluşturacak projeler için sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerini sürdürüyor. Bu amaçla EĞİTİM-BİR-SEN Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdulvahap Akıncı ve yönetimini makamında ağırlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizde asla ayrımcılık yapmıyoruz, yapmayacağız da. Zaten siyasi anlayışımızda bu şekildedir. Seçildiğimiz gün parti rozetimizi çıkarır her vatandaşımızı kucaklarız. Bizim kulağımız her daim milletimizdedir. Ayrımcılık yapan ve halktan uzaklaşan siyasi partiler tarihin tozlu raflarına kaldırılmıştır” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevleri ve hedefleri yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “13 yılda Kocaeli’nin fiziki değişimini sağladık. Bu değişimi bugün de sürdürüyoruz. Çünkü ihtiyaçlar her geçen gün değişmektedir. Bakınız bu kent geçmişte sağlıksızdı. Artık misafirlerimizi ağırlayacağımız mekanlar oluştu. Vatandaşımızın yaşam şeklini kolaylaştırdık ve bunun için çalışıyoruz. Laf üretmiyor ve hizmet üretiyoruz. Kentimizde birçok eser ortaya koyduk. Bundan sonra daha güzellerini gerçekleştirerek halkımızın bu güvenine layık olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Sivil toplum kuruluşlarının taşın altına elini koyarak gençler üzerine sorumluluk alması gereğini de vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Fiziki hizmetlerin yanında gençlerimizin gelişimi de çok önemlidir. Siz değerli sendikalar başta olmak üzere tüm STK’ların gençlik üzerinde çalışmaları olmalıdır. Bakınız internet bağımlısı gençlik hiçbirimizin arzu etmediği bir durumdur. Bunun ortadan kalkması için her aile bireyi çocuklarına ilgi göstermelidir. Aile büyükleri çocuklarını asla ihmal etmemelidir. Sorumluluk alan gençlik yetiştirmeliyiz. Korumacı yaklaşım aslında gelecek nesillere karşı yapılan en büyük hatadır. Bırakalım yetişsinler ve hayat onları yoğursun. Bakınız artık diplomalar yeterli değildir. Yetişmiş meslek sahibi üniversitelilere ihtiyacımız var. Ülkemize eğitimli ve donanımlı mezunlar topluluğu gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Buluşmada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, EĞİTİM-BİR-SEN Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Yrd. Doç.Dr Abdulvahap Akıncı da gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akıncı sözlerini, “Kocaeli Üniversitesi’nde artık yetkili sendikayız. Klasik bir sendikacılık yapmazken, yapıcı bir yaklaşım ortaya koyuyoruz. Bizlerin de kullandığı Sivil Toplum Merkezimizin Türkiye’de örneğinin olmadığı gördük. Bunun için sizlere teşekkür etmek isterim. Bu merkezden bizler de yoğun biçimde faydalanıyoruz” dedi.
Birliktelikte Şube Başkanı Akıncı, Başkan Karaosmanoğlu’na ziyaret anısına bir hediye takdim etti.